-->

VRT-journalisten zwaar onder vuur: “Ze spreken dat dus létterlijk uit, hè”

VRT-journalisten zwaar onder vuur: “Ze spreken dat dus létterlijk uit, hè”
Dinsdag 21 December 2021 - 07:30   I   Foto: VRT   I  

Ivan Sonck is een legendarische VRT-sportjournalist die al meer dan twee decennia op pensioen is. Dat wil niet zeggen dat hij de sportverslaggeving van zijn vroegere werkgever niet meer volgt, integendeel zelfs. In Het Nieuwsblad uit hij zijn ongenoegen over bepaalde zaken die hem storen bij hoe journalisten tegenwoordig omgaan met vedetten.

“Als ik sommige sportjournalisten op de VRT bezig hoor… Het ligt er al te dik op”, zegt Sonck. “Neem toch een beetje afstand. Journalisten zijn supporters geworden. Ze spreken dat letterlijk uit. Dat ze hopen dat de Belgen het goed gaan doen. Of dat ze wensen dat Kevin De Bruyne snel zijn vorm terugvindt.” 

“Of erger: dat Kevin weer zijn vorm zal terugvinden. Dat is nog zo'n trend: iedereen wordt bij de voornaam genoemd”, aldus Sonck. “Het is niet Wout, het is Wout van Aert. Ik heb Paul Van Himst nooit met Pol aangesproken.” 

Arme VRT

“Nog zo'n ergernis: de overdreven aandacht op de VRT voor wielrennen”, voegt hij daaraan toe. “Er is een tijd geweest dat wat belangrijk was door de BRT werd uitgezonden. En wat door de BRT werd uitgezonden, was belangrijk. Dat is allang niet meer het geval.” 

“Logisch: de arme VRT kan niet meedingen naar de dure uitzendrechten van de Champions League. Dus moet je andere dingen doen. Maar als er tegenwoordig ergens twee fietsen tegen een gevel staan, wordt daar 's avonds in 'Het journaal' verslag over uitgebracht."

TAGS  I  Ivan Sonck  I  Wout van Aert  I  Kevin De Bruyne  I  shownieuws  I  VRT