Maaike Cafmeyer reageert voor het eerst op zaak-De Pauw: “Dat moment was zo mooi”

Maaike Cafmeyer reageert voor het eerst op zaak-De Pauw: “Dat moment was zo mooi”
Dinsdag 21 December 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  

Maaike Cafmeyer mocht gisteravond plaatsnemen in de zetel van Wim Helsen en zijn hond Swami Bami in het literatuurprogramma ‘Winteruur’. Ze bracht er de tekst ‘Snowdrops’ van Nobelprijswinnaar Louise Glück, die haar het verdriet over de zaak-Bart De Pauw hielp verwerken.

“Iemand stuurde me deze tekst toen ik heel verdrietig was, toen ik super super diep zat. Ik wist niet meer hoe ik daar ooit nog uit zou geraken”, aldus de actrice. “Ik was wanhopig verdrietig."

"Die tekst kwam binnengedruppeld op muziek van Schubert, en ineens kwam de enorm heldere gedachte binnen dat het goed zou komen. Dat moment was zo mooi, en ik was zo blij dat mijn vriendin me dat stuurde… Ik kan het zelfs niet zeggen.” 

Openlijk aan de schandpaal genageld

Maaike zat toen op het diepste dieptepunt, en dat had te maken met de zaak-Bart De Pauw, met wie ze jarenlang samenwerkte, tot ze hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag. De actrice zou ook als eerste naar een vertrouwenspersoon van de openbare omroep zijn gestapt. 

“Dat had daar zeker mee te maken”, klinkt het. “Ik dacht: ik geraak hier niet meer uit. Ik ben zo vernederd, bijna openlijk aan de schandpaal genageld… Hoe kan een mens daarmee omgaan? Daar bestaan geen boeken voor. Moest ik gelovig zijn geweest, had ik daar nog hoop uit kunnen putten. Ik moest het met mezelf en met de mensen die me graag zien doen. En gelukkig doen zij dat dan ook, hè. We moeten dat koesteren.”

TAGS  I  Maaike Cafmeyer  I  Bart De Pauw  I  shownieuws