Corona-expert Geert Molenberghs spreekt duidelijke taal: “Dít moeten we nu doen” Royalty
Royalty

Corona-expert Geert Molenberghs spreekt duidelijke taal: “Dít moeten we nu doen”

Corona-expert Geert Molenberghs spreekt duidelijke taal: “Dít moeten we nu doen”

Morgen komt het Overlegcomité opnieuw samen. Door de oprukkende omikronvariant vrezen de experts nog een víjfde coronagolf. Al valt dat moeilijk te voorspellen.

“Maar neem Denemarken. Daar zijn ze sinds de start van de crisis nooit boven de 4.000 besmettingen per dag gegaan, terwijl ze nu door omikron al aan 10.000 besmettingen zitten", zegt Molenberghs in Het Laatste Nieuws.

“Het maakt deze variant een erg taaie klant”, aldus Molenberghs. Hij raadt ­iedereen sterk aan de contacten zo veel mogelijk te beperken. “En zo snel mogelijk het boostershot te laten zetten. Zeker nu duidelijk is aangetoond dat de derde prik het risico op een besmetting met bijna 70 procent verlaagt.”

“We moeten het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zo laag mogelijk proberen te houden. De ziekenhuizen zijn nog steeds overbevraagd, het zorgpersoneel is moe, veel andere behandelingen moeten noodgedwongen worden uitgesteld. Allemaal erg verontrustend.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws