-->

Erik Van Looy: “Ik sloeg de aanbieding af om met déze wereldberoemde ster een film te maken”

Erik Van Looy: “Ik sloeg de aanbieding af om met déze wereldberoemde ster een film te maken”
Dinsdag 21 December 2021 - 16:30   I   Foto: Photonews   I  

Enkele jaren geleden mocht Erik Van Looy zijn droom waarmaken: hij trok toen naar Hollywood om een remake te maken van zijn eigen film ‘Loft’. ‘The Loft’ brak geen potten en Erik kende veel pech tijdens het maken van de film.

Na het maken van ‘Loft'>The Loft’ had Erik het wel gezien in Amerika. Hij gooide de deur om terug te keren zelf dicht. “Ik liet mijn agent direct weten me voor niets meer aan te bieden”, aldus Erik in Het Nieuwsblad. “Kijk, ik ben nog altijd trots op ‘Loft'>The Loft’. Om allerlei redenen heeft de remake van mijn Vlaamse ‘Loft’ niet gedaan wat ik ervan verhoopte.” 

Hollywood veroveren of terug naar huis

”Ik zag ‘Loft'>The Loft’ als het opstapje naar films met sterren van het kaliber Tom Hanks”, geeft hij toe. “Toen de recensies binnenkwamen, wist ik dat ze me voortaan alleen nog actiefilms met Jason Statham zouden aanbieden. Wat ook écht is gebeurd.” 

“Mijn ontgoocheling was amper bezonken, of ik kreeg de vraag om in Bangkok met Statham te draaien. Dat was niet wat ik wou”, aldus Erik. “Het was Hollywood veroveren of terug naar huis. Het werd dat laatste en sindsdien ben ik zelfs niet meer in Los Angeles geweest. Ook al is het mijn lievelingsstad.”

TAGS  I  Erik Van Looy  I  The Loft  I  Loft  I  shownieuws