-->

Maaike Cafmeyer zwaar onder vuur: “Je moest beschaamd zijn”

Maaike Cafmeyer zwaar onder vuur: “Je moest beschaamd zijn”
Woensdag 22 December 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews   I  

Maaike Cafmeyer was eerder deze week te zien in het literatuurprogramma ‘Winteruur’. Hier bracht ze een tekst te berde, maar had ze het ook over de zaak-Bart De Pauw. “Ik dacht: ik geraak hier niet meer uit. Ik ben zo vernederd, bijna openlijk aan de schandpaal genageld…”, klonk het.

Deze uitspraken konden op de sociale media niet op veel sympathie rekenen. “Ze was toch niet zo wanhopig en verdrietig om ná haar klacht nog bij Bartje thuis te gaan eten”, reageerde iemand. “Hoe achterbaks iemand kan zijn? En daarbij, een klacht leg je direct neer na bepaalde feiten en niet jaren later.”

“Als actrice heb je de rol van slachtoffer nu wel lang genoeg gespeeld”, vindt een ander. “Het heeft je echter geen goeie recensies opgeleverd en weinig kijkcijfers. Het wordt tijd dit toneelstuk af te sluiten. Ik ben echter geen fan meer.” 

"Van je 'vrienden' moet je het hebben"

“Daar moet je lef voor hebben, om zoiets te zeggen”, lezen we nog. “Je hebt het dan nog zelf uitgelokt. Je moest beschaamd zijn, maar schaamte is duidelijk iets wat jij niet kent, alleen zelfbeklag, zielig mens.”

“Komt ze hier het slachtoffer wat uithangen, terwijl zij hém aan de schandpaal heeft genageld. Van je 'vrienden' moet je het hebben. Een achterbaks mens ben je, Maaike. Nooit kijk ik nog naar een programma met jou erin.” 

“En terecht, je moest nooit meer aan de bak geraken. Zolang je Bart De Pauw kon gebruiken om uw carrière te boosten was het allemaal oké. Er zijn namen voor zulke vrouwen. Jij hebt Bart aan de schandpaal genageld. Niet andersom. Ik hoop dat karma vlug komt. Want volgens de rechter heeft hij jou niets misdaan.”

TAGS  I  Maaike Cafmeyer  I  Bart De Pauw  I  shownieuws