-->

Mathieu van der Poel maakt zich bedenking over Wout van Aert: “Ik had dit niet van hem verwacht”

Mathieu van der Poel maakt zich bedenking over Wout van Aert: “Ik had dit niet van hem verwacht”
Woensdag 22 December 2021 - 09:30   I   Foto: Photonews   I  

Mathieu van der Poel duikt op tweede kerstdag opnieuw het veld in. Het wordt meteen de eerste clash met zijn grote concurrent Wout van Aert.

Door een val op zijn knie komt MvdP een week later dan voorzien in actie. De pijn aan zijn knie is intussen weg, maar de problemen aan de rug na die zware smak op de Olympische Spelen zijn nog niet van de baan. 

“Ik ben al beter voorbereid geweest, maar dat was toen ik voltijds crosser was natuurljk, dan is dat anders”, zegt Mathieu in ‘VTM NIEUWS’. “Maar ik zou niet herbeginnen als ik mezelf niet klaar voelde om te crossen.”

“Vandaar dat ik ook een weekje langer heb gewacht: door die knieproblemen was het net iets te vroeg. Nu heb ik toch tien dagen training gewonnen. Dat was wel nodig”, aldus de Nederlandse alleskunner op een fiets, die toch nog last heeft van zijn rug.

“Ik had gehoopt om ervan af te zijn door te rusten na Parijs-Roubaix. Maar het speelt af en toe wel terug op, dus ik hoop dat het me niet te veel gaat belemmeren en ik hoop dat ik er binnenkort volledig vanaf ga zijn, want het is wel een beetje frustrerend aan het worden.”

“Ik had wel verwacht dat Wout goed zou zijn"

We krijgen zondag in Dendermonde meteen een duel met Wout van Aert, die met drie overwinningen als en raket aan zijn crossseizoen begonnen is. “Ik had wel verwacht dat hij goed zou zijn en mee zou doen om te winnen, maar de manier waarop hij die crossen tot nu toe al heeft gewonnen was toch wel sterker dan ik had verwacht in ieder geval”, zegt Mathieu. 

“Ik denk dat, als Wout er niet zo bovenuit had gestoken, ik wel meteen zou kunnen meedoen om te winnen. Ik ga er alles aan doen om te proberen om meteen met hem het duel aan te gaan, natuurlijk."

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  Wout van Aert  I  sport