Dramatisch nieuws voor VRT-journalist Riadh Bahri Buitenland
Buitenland

Dramatisch nieuws voor VRT-journalist Riadh Bahri

Dramatisch nieuws voor VRT-journalist Riadh Bahri

Bijzonder slecht nieuws voor VRT-journalist Riadh Bahri. Hij heeft afscheid moeten nemen van zijn vader Kamel, die op 66-jarige leeftijd overleed.

Op Instagram neemt Riadh uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van zijn vader. "Mijn hart ligt in 1000 stukken. Ik neem afscheid van mijn vader", begint Bahri. "De man met de wilde haardos. De veel te dure auto’s. De fancy merkkledij. De grootste mond die ik ooit ontmoet heb. De beste kok. Geleefd voor 7 aan een razendsnel tempo maar helaas ook veel te vroeg tot stilstand gebracht."

"Hij kwam als tiener naar België", doet Riadh het levensverhaal van zijn vader. "Alleen. Zonder familie. Sprak geen letter Nederlands en had zijn school niet afgemaakt. Maar hij was slim genoeg om zich op te werken en knap genoeg om de vrouwen te versieren. Mijn vader is voor mij nu altijd de geur van komijn, de smaak van een hete tajine, de aroma’s van een verse couscous. De toonaarden van zeemzoete Arabische muziek en de brandende zomerzon op mijn huid."

Ingewikkelde man

Riadh werd thuis niet overladen met complimentjes door zijn vader. "Papa was een merkwaardige man. Een ingewikkelde en trotse man. Een man die moeilijk zijn liefde kon tonen en uiten. Maar ik weet dat hij mij graag zag. Alleen is dat soms niet genoeg. Dat is duidelijk. Ik heb de voorbije dagen veel gehuild aan zijn zijde en heb me afgevraagd hoe anders het had kunnen verlopen tijdens onze beperkte tijd hier samen."

De journalist van de VRT maakt het beeld niet mooier dan het was. Het was niet altijd evident tussen hem en zijn vader. "Want onze relatie was nooit evident. Daar ben ik altijd open en eerlijk over geweest. En dus neem ik nu afscheid Van de vader die ik had, de vader die ik nooit heb gehad en de vader die ik nooit nog zal hebben. In de dood zijn geen tweede kansen. Dat is een bittere pil. Een realiteit waar ik nu mee zal moeten leren leven die me gaat verscheuren en achtervolgen. En eentje die verdomd veel pijn doet."

"Ik zie je graag"

"Ik lijk op hem. Vanbinnen en vanbuiten. Meer dan me soms lief is. Meer dan ik soms wil toegeven. Maar ik ga het proberen te omarmen in plaats van het weg te duwen. Onze hobbelige wegen scheiden nu. Voor altijd. En ik heb het hem nooit gezegd. En dat zal ik mezelf ook nooit vergeven. Maar papa diep vanbinnen: ik zie je graag. Ik weet dat je je best hebt gedaan. Echt. Rust nu maar", besluit Riadh.

"Heel herkenbaar. Veel liefde je kant op", reageert Kato Callebout. Oh liefje toch 🥺, alle liefde van de wereld voor jou", zegt Anke Buckinx. 'Thuis'-actrice Vanya Wellens schrijft: "Jij bent een mooie man Riadh, jij kan het 🔥 veel sterkte!"

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws