-->

Erik Van Looy heeft groot probleem met 'De Slimste Mens': "Bedroevend"

Erik Van Looy heeft groot probleem met 'De Slimste Mens':
Donderdag 23 December 2021 - 11:00   I   Foto: SBS   I   door Redactie

Vanavond is de finale van 'De Slimste Mens'. Arjen Lubach, Geert Meyfroidt en Merol nemen het tegen elkaar op.

'De Slimste Mens' kende echter niet zijn allerbeste seizoen. De kijkcijfers waren allerminst uitzonderlijk en daalden zelfs sinds het begin op 18 september, toen er bij de eerste aflevering nog meer dan 1 miljoen kijkers waren.

Twee weken later was dat cijfer al gezakt tot 790.000 kijkers. Het Laatste Nieuws merkt op dat de switch naar de jeugd veel te bruusk werd gemaakt. De krant schrijft: "Er dient opgemerkt dat de nogal bruuske beslissing om voluit op de jeugd in te zetten, de finalisten danig geholpen heeft."

Matig spelniveau

"Die bocht werd te brutaal gemaakt, zorgde voor een groot niveauverschil, verplichtte de makers ook tot allerlei aanpassingen in de keuze van de vragen en de thema's. Kortom, het verzwakte duidelijk het spelniveau", klinkt het in HLN.

Volgens de krant kan presentator Erik Van Looy dan ook niet tevreden zijn over het huidige seizoen. Het wordt tijd dus voor het programma om te bezinnen. Volgend jaar bestaat 'De Slimste Mens' twintig jaar. Ter gelegenheid daarvan komt er nog eens een 'Allerslimste Mens' met de beste kandidaten van de afgelopen tien jaar.

Nieuwe zuurstof

Het lijkt erop dat het programma die zuurstof kan gebruiken. "Het niveau van de kandidaten was vaak bedenkelijk", klinkt het verder streng in Het Laatste Nieuws. "En we bedoelen eigenlijk bedroevend. Het mag allemaal best jong en speels zijn, maar als de inhoud van de vragen compleet moet afgestemd worden op dat jonge grut, zorgvuldig gescreend op diversiteit, dan kan en mag daar al eens een wenkbrauw opgetrokken worden."

TAGS  I  De Slimste Mens  I  Erik Van Looy