N-VA wil stopzetting van illegale migratie én dubbele nationaliteit afschaffen Politiek
Politiek

N-VA wil stopzetting van illegale migratie én dubbele nationaliteit afschaffen

N-VA wil stopzetting van illegale migratie én dubbele nationaliteit afschaffen

N-VA heeft een tienpuntenplan rond migratie op een V-dag voorgesteld. Dat tienpuntenplan moet zorgen voor een “humaan en rechtvaardig asiel- en migratiebeleid”. Het plan pleit onder meer voor het stopzetten van illegale migratie en het begrenzen van de sociale zekerheid. De dubbele nationaliteit moet volgens N-VA afgeschaft worden.

"De absorptiekracht van ons land en onze gemeenschap om migranten op te nemen is niet onbeperkt”, zegt Theo Francken, voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

"De huidige illegale asielmigratie moet vervangen worden door legale asielmigratie, op ons initiatief en op ons tempo, waarbij we de focus leggen op mensen die in eigen regio niet kunnen rekenen op duurzame bescherming, zoals de vervolgde christenen uit het Midden Oosten”, aldus Francken.

De vereisten voor het kennis van het Nederlands moeten omhoog en de dubbele nationaliteit moet worden afgeschaft. "Onze nationaliteit is géén vodje papier. Het is daarentegen het sluitstuk en de beloning van een lang integratietraject. Het is geen recht, maar een gunst. Daarom maken we het afhankelijk van integratie en actieve bijdrage aan onze welvaart én verhogen we de wachttijd. Om die reden schaffen we ook de dubbele nationaliteit af."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws