Gert Verhulst verrast: "Dit programma is de bevrijding van mijn leven" Buitenland
Buitenland

Gert Verhulst verrast: "Dit programma is de bevrijding van mijn leven"

Gert Verhulst verrast: "Dit programma is de bevrijding van mijn leven"

Gert Verhulst heeft jarenlang zijn privéleven afgeschermd. Daar maakt hij met 'De Verhulstjes' wel definitief komaf mee.

In 'De Verhulstjes' kunnen we het leven van Gert en zijn gezin volgen. Eerder dit najaar zagen we hoe ze hun vakantie in Saint-Tropez beleefden. Er komt sowieso nog een vervolg en dan zullen Gert en zijn huisgenoten ook meer in hun professionele omgeving gevolgd worden.

Bevrijding

De ommezwaai die Gert over zijn privéleven maakte, is toch opmerkelijk te noemen. "Dit programma was een bevrijding van mijn leven", omschrijft hij het zelf in 'WNL op Zondag'. "Ik heb altijd alles heel erg afgeschermd van de pers. Tot vijf jaar geleden was er nooit een journalist in mijn huis geweest."

"Ik was altijd een beetje gegeneerd voor het leven dat ik leidde", geeft Gert aan. "Als ik mijn eerste mooie wagen kocht en ik moest ergens naartoe, dan parkeerde ik die achter het hoekje. Ik was bang voor wat mensen erover zouden zeggen."

"Dit is zo leuk"

Gert vervolgt: "Als je alles zo fel afschermt, dan ga je na een tijd denken dat je allemaal dingen aan het doen bent die niet mogen. Ik kocht een huis in Saint-Tropez en ik dacht meteen weer aan wat de mensen zouden zeggen. Ik vroeg me dan af: ga ik heel m'n leven verborgen houden?' Dus gooide ik het open."

Gert heeft daar nog geen moment spijt van. "Dit is zo leuk. Het zorgt voor zoveel minder stress in mijn leven. Ik heb ook niks te verbergen, maar als je dat altijd doet, gaan mensen denken dat je ook dingen te verbergen hebt", stelt Gert.

Schuld van Viktor

Eigenlijk was het zoon Viktor die de voorzet gegeven heeft voor zo'n docusoap. "Op een bepaald moment tijdens de lockdown was Viktor begonnen met een vlog", legt vader Gert uit. "Die liep heel de dag met een camera rond in huis. Na tien dagen had iedereen ons huis al helemaal gezien. We werden ook altijd betrokken in die domme filmpjes van hem en toen dacht ik: dan doen we het ineens goed."

Populair

Laatste nieuws