-->

Stany Crets haalt verwoestend uit naar regering: “Dit hebben ze nu wel bewezen”

Stany Crets haalt verwoestend uit naar regering: “Dit hebben ze nu wel bewezen”
Zaterdag 25 December 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  

Stany Crets wist niet wat hij hoorde afgelopen woensdag, toen het Overlegcomité aankondigde de deuren van de cultuursector opnieuw te sluiten. In Het Laatste Nieuws haalt hij verwoestend uit.

“Woensdag was een zwarte dag. De maskers zijn afgevallen”, zegt Stany. “De heren en dames politici van het Overlegcomité hebben bewezen wat we al lang aanvoelden: voor ons is er nul respect, wij staan helemaal onderaan de ladder.” 

“De maatregelen die nu zijn afgeroepen, hebben enkel met economische afwegingen te maken, en niks met gezondheid. Aan de privécontacten wilden ze niet raken en aan de horeca ook niet, maar ze moesten iéts doen, en dan hebben ze ons maar als slachtoffer gekozen, terwijl geen enkele expert daarom had gevraagd.”

Weinig verstand heeft van cultuur

Vooral Jan Jambon moet er in het interview aan geloven. “Kijk, dat die man weinig verstand heeft van cultuur, dat weten we al lang, en dat hij weinig affiniteit heeft met onze sector weten we ook al enige tijd”, zegt Stany. “Dat hij ons niet zou verdedigen, dat kon je voorspellen. Maar hij zit niet alleen in dat Overlegcomité, natuurlijk. Weet je hoeveel ministers de cultuursector wél hebben verdedigd? Drie! En het waren allemaal Franstaligen. Bij Vooruit, Groen, CD&V, Open Vld, N-VA: niemand. Dat zegt toch genoeg?”, besluit hij

TAGS  I  Stany Crets  I  Jan Jambon  I  Overlegcomité  I  shownieuws