-->

Zorgen voor Mathieu van der Poel? “Bij Wout van Aert is dat momenteel wél zo”

Zorgen voor Mathieu van der Poel? “Bij Wout van Aert is dat momenteel wél zo”
Zaterdag 25 December 2021 - 21:30   I   Foto: Photonews   I  

Zdenek Stybar was zelf ooit een van de grootste namen in het veldrijden. Nu zijn dat met voorsprong uiteraard Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

“Wout heeft in zijn eerste wedstrijden meteen indruk gemaakt”, zegt Zdenek in Het Nieuwsblad. “Als je in Boom gelijk met twee minuten voorsprong kunt winnen, wil dat toch wat zeggen. Het leek wel alsof hij in een andere categorie reed en rijdt.” 

“Ik weet nog uit eigen ervaring hoe moeilijk die eerste crossen altijd waren als je een tijdje niet had gecrost. Het vinden van de juiste techniek is dan enorm moeilijk, maar bij Wout leek het allemaal vanzelf te gaan.” 

Geen superbenen

"Tegelijk betwijfel ik of Mathieu al meteen goed wil of moet zijn”, aldus Zdenek. “Voor hem telt deze winter maar één wedstrijd en dat is het wereldkampioenschap. In andere wedstrijden heeft hij niets meer te bewijzen, klassementen zijn er voor hem ook niet meer te winnen.”

“Wat als hij zondag niet wint? Wat als hij niet eens top vijf rijdt?”, vraagt de voormalige wereldkampioen zich af. “Ik weet evenmin wat Mathieu zelf verwacht van die wedstrijd. Ik denk niet dat hij met superbenen aan de start staat, terwijl Wout misschien nooit eerder zo goed is geweest. Fysiek rijdt hij rond met overschot en wie fysiek overschot heeft, maakt technisch weinig fouten. Bij Wout valt de puzzel momenteel perfect in elkaar.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  Mathieu van der Poel  I  sport