-->

Michel Wuyts begrijpt Karl Vannieuwkerke niet: "Dit doe je gewoon niet"

Michel Wuyts begrijpt Karl Vannieuwkerke niet:
Zondag 26 December 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Er was het afgelopen jaar heel wat te doen rond Eddy Demarez. Dat had alles te maken met zijn uitspraken over de Belgian Cats.

Demarez deed een aantal denigrerende uitspraken over de nationale vrouwenbasketbalploeg. Demarez werd van het scherm gehaald en moest op gesprek bij de VRT. Hij moet ook een heel traject doorlopen. Michel Wuyts is echter niet te spreken over hoe enkele collega's daarmee omgingen.

"Dit stoort me geweldig"

Onder meer Karl Vannieuwkerke en Ruben Van Gucht spuugden hun collega uit na de uitspraken. Wuyts vindt dat helemaal niet correct. "Wat mij geweldig stoort, is dat Eddy aan de haak is gehangen door collega's. Dat doe je niet", zegt de wielercommentator in HUMO.

De interviewer speelt er handig op in door de namen van Ruben Van Gucht en Karl Vannieuwkerke te noemen. Zij namen openlijk afstand van hun collega. Michel Wuyts is echter ook niet van gisteren en ontwijkt die vraag op een handige manier.

Naar buitenland gevlucht

"Eddy is door een onwaarschijnlijke hel gegaan", gaat Wuyts gewoon verder in het weekblad. "Hij durfde niet meer naar de bakker en sliep niet meer. Hij is zelfs een tijdje naar het buitenland gevlucht." Intussen is Demarez wel weer aan het werk bij de VRT. Het is niet duidelijk of hij nog op het scherm zal terugkeren.

TAGS  I  Michel Wuyts  I  Ruben Van Gucht  I  Karl Vannieuwkerke