Marco Borsato heel diep in de problemen: "Ik wil mijn verhaal doen" Buitenland
Buitenland

Marco Borsato heel diep in de problemen: "Ik wil mijn verhaal doen"

Marco Borsato heel diep in de problemen: "Ik wil mijn verhaal doen"

Marco Borsato wordt steeds meer in het nauw gedreven. De vrouw van 22 die klacht tegen de zanger indiende vanwege jarenlang vermeend seksueel misbruik, kan al op één getuige rekenen.

Het Nederlandse Story pakt met het verhaal rond Borsato uit op de voorpagina. Een oud-crewlid van Borsato zou nu ook willen getuigen tegen hem. De dame is een filmmaakster.

Nare ervaring

Volgens de dame, wiens identiteit bekend is bij Story, zou Borsato achttien jaar geleden zich al schuldig gemaakt hebben aan ongewenste intimiteiten. "Ik heb in 2003 als crewlid samen met Marco Borsato op diverse filmsets van zijn videoclips voor het album Zien gewerkt. Ik was toen net volwassen en heb helaas ook een nare ervaring met Marco gehad", vertelt ze.

De vrouw heeft er geen groot trauma aan overgehouden. "Maar Marco zat aan me op een manier die niet juist is als je met iemand werkt. Ik was gewoon een meisje, maar Marco Borsato was toen al Marco Borsato.”

"Slachtoffers ondersteunen"

De filmmaakster legt ook uit wat er gebeurd is. "Marco en ik waren alleen in een kamer en keken samen naar videobeelden, daar was verder niemand bij. Toen hij naast me stond, legde hij zijn hand op mijn bil. Het was heel ongemakkelijk. Ik heb dat naderhand nooit meer meegemaakt. Zoiets doe niet.”

Volgens de vrouw is er geen sprake van rancune. Ze brengt het verhaal enkel naar eigen zeggen om eventuele slachtoffers te ondersteunen. "Ik ben bereid dit onder ede te verklaren en als getuige in de rechtszaak te treden. Ik hoop dat ik mensen door mijn verhaal over de streep kan trekken ook hun verhaal te doen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws