-->

Michel Wuyts reageert op mogelijke overstap naar VTM

Michel Wuyts reageert op mogelijke overstap naar VTM
Maandag 27 December 2021 - 10:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Michel Wuyts moest verplicht op pensioen van de VRT. Daarmee komt een einde aan een lange periode van grote wielerwedstrijden met de stem van Michel Wuyts.

Verdwijnt de stem van Wuyts dan helemaal? Toch niet. Zo is hij nog te horen op Play Sports bij het veldrijden. Bovendien is hij in gesprek met andere zenders. Zo hebben er al gesprekken plaatsgevonden met VTM en ook PlaySports. Toch is er nog geen duidelijkheid over zijn toekomst.

Februari

"Neen. In februari ga ik officieel met pensioen en dán wil ik wel dat de knoop doorgehakt is", zegt Wuyts in Het Laatste Nieuws. "Wat het wordt, weet ik echt niet, maar ik ben er wel redelijk zeker van dat ik over wielrennen zal blijven schrijven en praten."

Voor Wuyts komt er een einde aan een lange staat van dienst bij de VRT. Liefst 28 jaar was hij er werkzaam. Aanvankelijk zat hij op de motor tijdens de belangrijke wielerwedstrijden, maar nadien nam hij over als commentator van de betreurde Mark Vanlombeek. Zelfs Nederlanders stemden geregeld af op het duo Wuyts-De Cauwer, omdat ze hen beter vonden dan de Nederlandse commentatoren bij de koers.

De Cauwer

Wie zeker niet mee zal overstappen naar een nieuwe zender is José De Cauwer. Jarenlang waren ze een onafscheidelijk duo. Daar komt nu dus een eind aan. "Dat is zo klaar als een klontje. José heeft zijn lot aan de VRT verbonden en dat vind ik ook logisch. Het pakket wedstrijden is gewoon veel groter. Dat neem ik hem echt niet kwalijk", aldus Wuyts.

TAGS  I  Michel Wuyts  I  José De Cauwer