Tom Waes in tranen: “Dit komt wel binnen” Buitenland
Buitenland

Tom Waes in tranen: “Dit komt wel binnen”

Tom Waes in tranen: “Dit komt wel binnen”

Gisteren was er alweer een aflevering van ‘Reizen Waes Nederland’ op televisie. Deze keer bracht Tom Waes een bezoekje aan Urk.

“Het is een nationale sport om te lachen om het streng christelijke Urk”, zegt Tom in het programma. “Tijdens corona was Urk in het nieuws om kerkgangers die vasthielden aan hun diensten ondanks een verbod op hun bijeenkomsten. Het maakt dat Urk niet happig is op buitenstaanders. Ik heb lang moeten zoeken naar iemand die mij Urk wilde tonen.”

"Ik had mijn papa moeten meenemen"

Uiteindelijk is het Urker Albert Hoekman die Tom meeneemt naar enkele bijzondere plekken. Zo gaan ze naar kerkgebouw De Ark voor een repetitie van Hallelujah, het oudste mannenkoor van Urk. Wat hij daar ziet, laat een grote indruk na op de programmamaker. Anderhalf uur repeteert het koor, en ja, volgens Tom is het écht de moeite.

“Vooral het laatste lied raakt me echt. Zo mooi. Ik ben er helemaal van aangedaan. Ik had mijn papa moeten meenemen. Mijn vader is zo’n fan van koren”, zegt een zichtbaar geëmotioneerde Tom.

“Ik ben meer dan dankbaar”, richt hij zich naar het koor. “Maar ik wil wel iets zeggen, en dat gebeurt me zelden. Ik ben echt tot tranen toe bewogen, ik vind het echt prachtig. Of je gelovig bent of niet: dit komt binnen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws