-->

Koen Wauters komt tot inkeer en neemt belangrijke beslissing: "Ik moet het nú doen"

Koen Wauters komt tot inkeer en neemt belangrijke beslissing:
Dinsdag 28 December 2021 - 16:00   I   Foto: VTM   I  

Tien jaar geleden vertelde Koen Wauters nog aan iedereen die het horen wou dat de Dakar-rally een afgesloten hoofdstuk was voor hem. Maar kijk, het kan keren. Begin volgend jaar zal de Clouseau-zanger toch weer deelnemen.

“Het is voor mij ook een verrassing dat ik hier sta”, zegt Koen in een gesprek met ‘VTM NIEUWS’. “Maar het is het enthousiasme van de heer Pascal Feryn dat mij zo ver heeft gebracht. Ook andere dingen, hoor. Het is een samenloop van omstandigheden."

"Privé is het opnieuw mogelijk. We doen de Classic, wat toch een verschil is met wat we vroeger hebben gedaan. En gewoon het besef van: als we het willen doen, moeten we het nu doen en geen tien jaar meer wachten, want dan zal het alleen maar moeilijker zijn.” 

Nieuw gegeven

“De insteek is anders dan in het verleden”, vertelt Koen nog. “Toen was de snelste tijd belangrijk, nu is de opdracht om zo goed als mogelijk de ideale tijd proberen te benaderen. Zowel voor Pascal als voor mezelf is dit een totaal nieuw gegeven.” 

“In tegenstelling tot vroeger, toen we snel van start tot finish moesten rijden, gaan we nu ook meer de tijd hebben om te genieten van de landschappen. De beelden die ik vorig jaar zag, waren veelbelovend. Na eerdere deelnames in Europa, Afrika en Zuid-Amerika kijk ik er nu naar uit om Saoedi-Arabië te ontdekken.”

TAGS  I  Koen Wauters  I  Clouseau