Geruststellende berichten over omikron: “Een kernvergissing van de experts”

Geruststellende berichten over omikron: “Een kernvergissing van de experts”
Dinsdag 28 December 2021 - 17:30   I   Foto: Photonews   I  

Experts gingen uit van een veel te negatief scenario wat betreft de omikronvariant van het coronavirus. Dat is althans wat infectioloog Jeroen van der Hulst beweert.

Omikron is veel besmettelijker dan de deltavariant, maar men wordt er minder ziek van. Door de vorige coronagolven en de vaccins zijn we sowieso al veel beter bestand tegen het coronavirus en daar hebben experten te weinig rekening mee gehouden, zegt de Nederlandse infectioloog.

“Vanuit Denemarken, Nederland en Engeland werd er voorspeld dat er dúizenden mensen op intensieve zorg zouden belanden”, zegt van der Hilst op Radio 1. "Ze zijn ervan uitgegaan dat de bescherming tegen besmetting op dezelfde manier zou afnemen als de bescherming tegen ziekenhuisopnames. En dat is een kernvergissing.”

"We hebben nu een variant die kan ontsnappen aan onze afweerstoffen, dus ook al ben je gevaccineerd, kan je toch nog besmet raken, maar die ontsnapt niet aan onze afweercellen. Dus ook al ben je besmet, dan word je niet ernstig ziek", legt van der Hilst uit.

TAGS  I  omikron