Steven Van Gucht windt er geen doekjes om: “Ik ben dit zó beu”

Steven Van Gucht windt er geen doekjes om: “Ik ben dit zó beu”
Donderdag 30 December 2021 - 13:30   I   Foto: VRT   I  

Geen persoon die we alweer zo vaak tegenkwamen op televisie dan Steven Van Gucht het afgelopen jaar. Als het van hemzelf afhangt, zal dat volgend jaar veel minder zijn.

“Ik luister nóóit naar mezelf”, laat Van Gucht weten in Het Nieuwsblad. “Ik bekijk nooit die tv-optredens en ik lees geen kranteninterviews met mezelf. Soms kan het weleens dat ik in de keuken sta en mezelf hoor op het radionieuws. Maar brrr, dat probeer ik echt te mijden.”

“Alles voor de zoveelste keer uitleggen, dat ben ik soms beu”, geeft Van Gucht toe. “’Waarom moet ik me laten vaccineren als toch iedereen besmet raakt?’ Die vraag heb ik al zó vaak moeten beantwoorden. Maar ik moet dat blijven doen. Mijn rol gaat geleidelijk aan wel verminderen, daar ga ik van uit.” 

”Ik denk niet dat ik nog in de eindejaars­interviews van 2022 ga zitten”, blikt Van Gucht lachend vooruit. “Ik had gehoopt dat het al een tijdje geleden veel minder zou zijn geweest - ik wou een lange vakantie in augustus en dan verdwijnen - maar dat is er niet van gekomen.”

TAGS  I  Steven Van Gucht