Verbijstering bij Jonas Van Geel: “Ik had dit totaal niet verwacht”

Verbijstering bij Jonas Van Geel: “Ik had dit totaal niet verwacht”
Donderdag 30 December 2021 - 14:30   I   Foto: Photonews   I  

Verpleging is een job met een roeping, maar is het ook iets voor vijf bekende Vlamingen? Frances Lefebure, Jonas Van Geel, Stefaan Degand, Nora Gharib en Joris van Rossem, beter bekend als Metejoor, zoeken het uit.

In ‘Een Echte Job’, vanaf donderdag 13 januari, ruilen ze de spotlights in voor een stage als verpleegkundigen. Tijdens dag- en nachtshiften in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt worden de BV’s op sleeptouw genomen door vijf ervaren verpleegkundigen die hen de kneepjes van het vak leren. 

De bekende gezichten lopen elk stage op een eigen afdeling en worden daarbij niet gespaard: ze leren parameters afnemen, ontmoeten patiënten die net uit de operatiekamer komen, moeten wonden verzorgen en mensen wassen die niet meer uit bed kunnen. Het belooft een rollercoaster aan emoties te worden met een lach en een traan. 

Spannend

Zo moet onder andere Jonas, die geen bloed kan zien, zijn angsten overwinnen. Hij ontfermt zich over de oudsten onder de patiënten op de dienst Geriatrie. “Ik had ouderenzorg totaal niet verwacht. Dit wordt een pittige ervaring denk ik."

"Het is ongelooflijk wat het zorgpersoneel doet en ik besefte meteen waarom ik doe wat ik doe en zij wat zij doen. Ik vind het spannend om te ontdekken wat heel dit avontuur met mij zal doen, hoe ik met bepaalde situaties moet omgaan en hoe ik erop zal reageren.”

TAGS  I  Jonas Van Geel  I  Een Echte Job