-->

Maaike Cafmeyer doet opmerkelijke uitspraak over Bart De Pauw: “Dit was nooit het geval”

Maaike Cafmeyer doet opmerkelijke uitspraak over Bart De Pauw: “Dit was nooit het geval”
Donderdag 30 December 2021 - 10:30   I   Foto: Photonews   I  

Dat de zaak-Bart De Pauw alleen maar slachtoffers heeft voortgebracht, daar is zowat iedereen het over eens. Dat geldt niet in het minst voor de vrouwen die betrokken waren in het proces.

“De voorbije drie jaren waren de slechtste uit mijn leven”, zegt actrice Maaike Cafmeyer in de nieuwe Streamz-reeks ‘Het Proces Dat Niemand Wou’. Hierin vertellen acht vrouwen hun verhaal. Over hoe ze tegen de vooroordelen vechten, hoe de verdediging hen op het proces afschilderde als onbetrouwbaar.

“Hij maakte van mij iemand die vrienden verraadt”, zegt Maaike Cafmeyer. “Terwijl we nooit een echte vriendschap hebben gehad. Hij is zelfs nooit bij mij thuis geweest. We hadden een geheim, dat is iets anders dan vriendschap.”  

'Lelijk' materiaal

“Ik hield het niet meer vol”, aldus de actrice. “Ik zei tegen Bart: ‘Ik heb het verteld, het is einde verhaal. Maar dat is toch niet zo erg? Je kunt verliefd worden, laat ons daarover praten.’ Maar dat wilde hij niet.” 

“Op zoek naar ‘lelijk’ materiaal heeft zijn advocaat mijn ex-man op­gebeld. Na een moeilijke scheiding had ik die zeventien jaar niet gezien. Er was hem op het hart gedrukt om te zwijgen, maar hij heeft mij een berichtje ­gestuurd: ‘Ik wilde dat je dat wist.'"

TAGS  I  Bart De Pauw  I  Maaike Cafmeyer