Frank Vandenbroucke eerlijk over Erika Vlieghe: “Dit vind ik écht van haar”

Frank Vandenbroucke eerlijk over Erika Vlieghe: “Dit vind ik écht van haar”
Donderdag 30 December 2021 - 18:30   I   Foto: Photonews   I  

Frank Vandenbroucke kreeg als minister van Volksgezondheid veel bagger over zich heen. De bevolking kan zich niet meer ten volle achter alle beslissingen zetten, maar ook de experten van de GEMS durven al eens commentaar geven.

“De experten hebben ook recht op vrije meningsuiting”, zegt Vandenbroucke on Het Nieuwsblad. “Het is niet meer dan normaal dat politici zelf hun verantwoordelijkheid nemen en ­beslissingen uitleggen. In die zin stoort het mij niet dat zij een andere visie hebben.” 

“Ik heb er sinds de eerste dag van de regering voor gekozen om mij nooit te verbergen. Nooit”, aldus Vandenbroucke. “Ik ga altijd naar de studio's om goeie, maar ook minder goeie dingen uit te leggen. Bij het laatste Overlegcomité zijn we uit voorzorg iets strenger geweest dan het GEMS-advies. Zij wilden in twee stappen werken, met weinig onmiddellijke maatregelen maar als tweede stap een volledige lockdown. Daar is kritiek op gekomen, maar ik neem mijn verantwoordelijkheid.”

Toch blijft hij een goede verstandhouding hebben met de experten. “Bij Erika Vlieghe, de voorzitster van de GEMS, heb ik het gevoel met een zeer ernstige en consciëntieuze wetenschapster te maken te hebben. Niet met iemand die spelletjes speelt. Ik heb het volste vertrouwen in haar.”

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  Erika Vlieghe