-->

Actrice Marianne Devriese na dramatische 'Familie'-exit: “Erg jammer”

Actrice Marianne Devriese na dramatische 'Familie'-exit: “Erg jammer”
Vrijdag 31 December 2021 - 07:00   I   Foto: VTM   I  

De ‘Familie’-kijkers zaten gisteravond op het puntje van hun stoel. Wat oorspronkelijk een absolute feelgoodaflevering leek te zijn met het romantische huwelijk van Lars (Kürt Rogiers) en Véronique (Sandrine André), eindigde met een onverwacht drama.

Onderweg naar het grote huwelijksfeest crashte namelijk de auto van Marie-Rose (Martine Jonckheere) en Iris (Marianne Devriese), een ongeval met een dramatische afloop. Een ongedeerde Marie-Rose kreeg te horen dat Iris de klap niet heeft overleefd. 

Iris besloot in de midseizoensfinale in allerijl om het trouwfeest van Véronique en Lars tóch bij te wonen, samen met Marie-Rose. Tegen het doktersadvies in, want ze was hoogzwanger en kon elk moment bevallen. Onderweg werd ze door haar suikerziekte en zwangerschap onwel en crashte ze tegen een boom.

Voor Iris kwam alle hulp te laat. Haar baby, een jongetje, kwam wel gezond ter wereld. De shock bij Marie-Rose was gigantisch. “Nee Iris! Dat kan niet! Dat mag niet!”, riep ze uit. En ook Peter (Gunther Levi) zal de komende dagen een bijzonder harde klap te verwerken krijgen.

Bijzonder dankbaar

Met de onverwachte dood van Iris neemt ook actrice Marianne Devriese na 8 jaar afscheid van ‘Familie’. Marianne maakte in 2013 haar intrede in de reeks als Evy. Dat personage werd in 2018 brutaal vermoord door Marie (Lien Van de Kelder), maar Marianne dook even later opnieuw op in ‘Familie’, dit keer als Evy’s tweelingzus Iris. 

Marianne Devriese: “Het was bijzonder spannend om mijn exit in ‘Familie’ al die tijd - ongeveer een jaar lang - geheim te houden voor de buitenwereld. Zelfs aan mijn drie dochters had ik het niet verteld. Dat er nu een einde is gekomen aan de rol van Iris is jammer, maar ik ben bijzonder dankbaar voor de voorbije 8 jaar. Mijn hart ligt bij de cast en crew van ‘Familie’, ik heb er mooie vriendschappen opgebouwd. Mijn laatste draaidag ligt al even achter me en ondertussen focus ik me op nieuwe, uitdagende projecten. Boeiende vooruitzichten voor het nieuwe jaar.”

TAGS  I  Familie  I  Marianne Devriese