Genk overklast Anderlecht en stuurt ernstige waarschuwing naar Club Sport
Sport

Genk overklast Anderlecht en stuurt ernstige waarschuwing naar Club

Racing Genk heeft tegen Anderlecht in de eerste wedstrijd van Play-off 1 onderstreept de grote titelfavoriet te zijn. De Limburgers versloegen paars-wit met liefst 3-0. Alejandro Pozuelo lijkt vergeten in de Cristal Arena.

Genk nam Anderlecht al snel bij de keel. KRC was overduidelijk de betere ploeg en kreeg kansen. Dat moest wel een voorsprong opleveren. Maehle opende iets voorbij het halfuur de score. Die 1-0 aan de rust was oververdiend.

Er kwam een reactie van Anderlecht na de rust. Net op het moment dat Genk het moeilijk kreeg, scoorde de Japanner Ito op heerlijke wijze de 2-0. Hij moest nadien wel meteen vervangen worden met rugproblemen. Ondanks die tweede Genkse treffer bleef Anderlecht toch beter spelen dan voor de rust. Het leverde evenwel geen goals op. Integendeel, want het werd via Paintsil ook nog 3-0.