Erika Vlieghe over zesde én zevende coronagolf: “We moeten ons geen illusies maken”

Erika Vlieghe over zesde én zevende coronagolf: “We moeten ons geen illusies maken”
Zaterdag 1 Januari 2022 - 07:00   I   Foto: VRT   I  

De vierde golf van de deltavariant is nog niet goed en wel gepasseerd of daar is die van omikron al. De aard van het beestje, zoals dat heet.

“Corona blijft corona, absoluut”, zegt Erika Vlieghe in Het Nieuwsblad. “Het is daarom belangrijk een generiek plan met maatregelen te hebben om voorbereid te zijn. Strakker als het moeilijker wordt, en minder strak als het beter gaat. Het is tijd om voorspelbaarheid in te bouwen. Na vier golven hebben we heel wat bijgeleerd over hoe we de dingen veiliger kunnen laten verlopen.”

"Het virus zal nog een aantal golven nodig hebben"

Volgens Vlieghe zal het ook niet bij deze vijfde golf blijven. “We moeten ons geen illusies maken. Het virus zal nog een aantal golven nodig hebben. Maar: niemand kan goed voorspellen hoe die golven er gaan uitzien.” 

“We moeten onszelf ondertussen niet de ­depressie in drijven door ­alleen over de volgende golf te praten. We moeten onszelf moed inspreken: hoe voorkom je een golf, hoe hou je ze onder controle. Niet angstig kijken, maar bekijken hoe we ze klein houden. Golf per golf.”

TAGS  I  Erika Vlieghe