-->

Koen Wauters onthult over Valerie De Booser: “Ze vond het niet meer leuk dat ik dit deed”

Koen Wauters onthult over Valerie De Booser: “Ze vond het niet meer leuk dat ik dit deed”
Vrijdag 31 December 2021 - 18:00   I   Foto: Photonews   I  

Tien jaar geleden besloot Koen Wauters om niet meer deel te nemen aan de Dakar rally. Daar had hij destijds enkele goede redenen voor.

“Omdat ik kinderen had die vragen begonnen stellen als: ‘Laat jij ons dáárvoor achter?’ Een kleine van twee of drie jaar beseft dat niet en is blij als hij je terugziet”, zegt Koen in Het Nieuwsblad. “Maar een kind van acht is een ander verhaal. Mijn toenmalige vrouw gaf te kennen dat ze het ook niet meer leuk vond.”

“Je hebt honden en paarden, Valerie had een winkel en twee kinderen”, somt Koen op. “Het nam meer dan drie weken in beslag. Ik had het twaalf keer gedaan. De resultaten waren er niet echt. Financieel werd het alsmaar moeilijker om sponsoring te vinden.” 

Maar eerder deze week vertrok Koen dan toch weer voor de Dakar. Zita en Nono zijn intussen jongvolwassenen. “Ze missen mij wel regelmatig een keer, hoop ik”, zegt Koen. “Maar het zijn pubers. ‘Ga maar papa, amuseert u, je verdient dat. Hoe lang blijf je weg?’ Die vinden dat tof. Ik ga niet zeggen dat ze het rijk voor zich hebben, want ze blijven bij hun mama.”

TAGS  I  Koen Wauters  I  Valerie De Booser