-->

Verwondering bij Annie Geeraerts op de set van 'Familie': “Ze was in shock”

Verwondering bij Annie Geeraerts op de set van 'Familie': “Ze was in shock”
Zaterdag 1 Januari 2022 - 10:30   I   Foto: VTM   I  

In 1991 kreeg Martine Jonckheere een vaste rol in de destijds nieuwe VTM-soap ‘Familie’. Voortaan zou ze in het collectieve geheugen gegrift staan als de ietwat hautaine Marie-Rose.

"Ik had net ‘De Bossen van Vlaanderen’ gedaan op de BRT, met o.a. Lucas Van den Eynde en Karel Deruwe - mijn toekomstige”, lacht Martine in Dag Allemaal. “Een van de regisseurs stapte over naar VTM en vroeg mij om auditie te komen doen.” 

"Diezelfde middag al hoorde ik dat ik de job had”, zegt ze. “Een paar maanden werk, zeiden ze, ik was er enorm gelukkig mee. Maar toen m’n man Filip me vroeg waar ik net ‘ja’ tegen had gezegd, kon ik ’m eigenlijk geen antwoord geven. Ik had geen enkel idee.” 

Ze herinnert zich haar eerste draaidag. “Als binnenkomer moest ik de Bomma een cadeau geven voor haar 65ste verjaardag: een schilderij van een vrouw met een weelderige boezem”, aldus Martine. “Zij wist dat niet vooraf, en ik zag dat ik haar wat choqueerde. Níet gespeeld. En zo zijn we dat blijven doen. Ik hield er wel van om Annie wat op stang te jagen."

TAGS  I  Familie  I  Martine Jonckheere