Nu al grote problemen rond 'Big Brother'

Nu al grote problemen rond 'Big Brother'
Dinsdag 4 Januari 2022 - 18:00   I   Foto: SBS   I   door Redactie

Het nieuwe seizoen van 'Big Brother' dreigt al meteen met een groot probleem te kampen. De kijkcijfers in Nederland vallen flink tegen.

De kijkcijfers voor 'Big Brother' waren vorig seizoen al niet zo heel goed in Nederland. De dagelijse kijkcijfers op RTL 5 bleven echter zeer stabiel, waardoor men toch voor een tweede seizoen wilde gaan. In België was het succes van 'Big Brother' in verhouding groter.

Slechte cijfers

Een nieuw seizoen dus, maar al bij de première lijkt het programma door de mand te vallen bij onze noorderburen. De eerste aflevering was gelijktijdig te zien op RTL 4 en RTL 5, maar kon slechts 586.000 kijkers boeien. Dat is amper 10 procent marktaandeel.

Vorig jaar werd de eerste aflevering van 'Big Brother' ook gelijktijdig uitgezonden op RTL 4 en RTL5. Toen trok de première nog ruim 1,3 miljoen kijklustigen. Als nu ook de dagelijkse uitzendingen minder bekeken worden op RTL5 is dat een groot probleem voor de zender.

Onder druk

Zo staan de nieuwe afleveringen van 'Big Brother' toch meteen onder druk, zeker in Nederland. In België zijn de kijkcijfers van de eerste aflevering op Play 4 nog niet bekend.

Poll: Kijk jij naar 'Big Brother'?TAGS  I  RTL 4  I  RTL 5  I  Play 4  I  Big Brother