Problemen stapelen zich op voor Eline De Munck: "Het is een slagveld"

Problemen stapelen zich op voor Eline De Munck:
Vrijdag 7 Januari 2022 - 14:00   I   Foto: Instagram   I   door Jonas Wijckmans

Het zijn moeilijke momenten voor Eline De Munck en haar Odettes Lunettes. De winkels draaien niet meer op volle toeren.

De pandemie hakt er flink in. Er is heel veel personeelsuitval door besmettingen. Daardoor kunnen de winkels nog amper worden opengehouden. De onzekerheid en de problemen wegen op Eline De Munck. Ze stelt de problematiek dan ook aan de kaart op haar Instagram Stories.

Kosten lopen door

"Vanmorgen kreeg ik telefoon dat er weer iemand van ons winkelpersoneel uitvalt", doet ze haar verhaal. "Geen idee dus of de winkels open gaan kunnen blijven, want we hebben geen mensen meer om ze open te houden. Maar de kosten, die blijven uiteraard wel lekker doorlopen."

Dat is een groot probleem voor de onderneming van Eline. "Het gevolg is dat we steeds meer kosten hebben terwijl de inkomsten door al het nieuws begrijpelijk dalen", zegt ze. "Iedereen heeft het steeds over de horeca en cultuur, maar wanneer wordt er eindelijk eens aandacht besteed aan het steeds groter worden de slagveld in de retail?"

"Hoe lang nog?"

"Leveranciers leveren te laat, klanten komen niet opdagen en dus wordt alles verkocht aan dumpingprijzen. Onder de waarde! Dat terwijl iedereen maar bezig is over duurzaam en sustainable. Maar alles onder de prijs moet verkopen voor deze hele pandemie. Hoe lang moeten we dit nog volhouden?"

Poll: Begrijp je de frustratie van Eline?TAGS  I  Eline De Munck