Jean-Marie Dedecker luidt alarmbel: "Werknemers gaan 600 euro per maand verliezen" Politiek
Politiek

Jean-Marie Dedecker luidt alarmbel: "Werknemers gaan 600 euro per maand verliezen"

Jean-Marie Dedecker luidt alarmbel: "Werknemers gaan 600 euro per maand verliezen"

Jean-Marie Dedecker vindt het afschaffen van salariswagens allerminst een goed idee. Dat schrijft hij in een opiniestuk voor Knack. Het voorstel om een einde te maken aan de salariswagens komt van Groen.

"Kristof Calvo & Co blijven maar doortrappen op hun luchtfietsen en geraken volkomen de pedalen kwijt. Ze willen in de toekomst tankkaarten verbieden en met de salariswagens mogen we enkel nog naar de schroothoop rijden tot 2022. We hebben onze arbeid zo zwaar belast dat we ze met een bedrijfswagen in solden moesten aanbieden. Valt die wagen weg dan verliezen zo'n 650.000 werknemers ca. 500 à 600 euro per maand, en hun baas moet voor hetzelfde voordeel 1.300 euro bruto per maand ophoesten", aldus Dedecker.

"Kunnen die groene communisten ook niet eventjes de economische baten van een bedrijfswagen berekenen in plaats van alleen maar de milieulasten? Er zullen immers niet minder wagens op de weg zijn, want wie geen salariswagen heeft, koopt er zelf eentje. Bovendien los je door de salariswagen te vergroenen de files ook niet op."

Populair

Laatste nieuws