Jef De Smedt ziet grote verandering: "Vroeger ondenkbaar in 'Familie'"

Jef De Smedt ziet grote verandering:
Zondag 9 Januari 2022 - 18:00   I   Foto: VTM   I   door Jonas Wijckmans

Als het aan Jef De Smedt ligt, speelt hij nog jarenlang de rol van Jan Van den Bossche in 'Familie'. Jef is wel aan de pensioengerechtigde leeftijd (65) gekomen.

Toch denkt Jef nog lang niet aan stoppen. Jef is een van de pioniers. Hij gaat al even lang mee als de soap zelf. Jef is 30 jaar aan de slag als Jan. De acteur neemt een voorbeeld aan Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe. Zij zijn in de 90 en spelen nog altijd mee. 

"Hele eer"

"Als mij die kans ooit geboden wordt en ik het nog fysiek en geestelijk aankan, zou ik zoiets ook wel zien zitten", zegt Jef in TeVeBlad. "Een plekje in het Guinness Book of Records als de acteur die de langste tijd dezelfde rol speelt, zou ik een hele eer vinden."

Bovendien is het 'Familie' van vandaag helemaal anders dan dat van 30 jaar geleden. "Meespelen in Familie houdt me ook jong, omdat ik veel tijd doorbreng met veel jongere mensen op de set", zegt Jef.

Ondenkbaar

"En als je ziet welke thema’s er nu allemaal aan bod komen, dat was dertig jaar geleden ondenkbaar, ook omdat Facebook en Instagram toen gewoon nog niet bestonden", klinkt het.

Poll: Moet Jan nog lang in 'Familie' te zien zijn?TAGS  I  Jef De Smedt  I  Familie