Jill Goede over nieuwe 'Big Brother': "Zij kan het heel ver schoppen"

Jill Goede over nieuwe 'Big Brother':
Maandag 10 Januari 2022 - 12:30   I   Foto: Instagram/Nieuws365   I   door SV

Jill Goede, winnares van 'Big Brother' 2021, is gestart met haar eigen kledinglijn ‘Jill X PinnedByK’ en geeft haar mening over het nieuwe seizoen van 'Big Brother'.

De sympathieke Nederlandse Jill Goede mag zichzelf in 2021 uitroepen tot de grote winnares van 'Big Brother'. Welgeteld 94 dagen zat ze geïsoleerd in het huis, en dat heeft een grote impact gehad op haar leven, maar ook op haar zelfbeeld. Nu maakt ze via Instagram bekend dat ze haar grote droom heeft kunnen waarmaken: een eigen kledinglijn.

Opvallendheid

“Ik vond kleding altijd al superleuk”, begint ze. “Mijn kleding was een beetje anders dan anderen, namelijk opvallend en heel kleurrijk. Mensen vroegen me vaak waar ik mijn kleding vandaan haalde.”

Dat Jill altijd al iets met kleding wilde doen, was een duidelijk gegeven. En daarmee wilde ze zo ver mogelijk gaan. “Ik dacht bij mezelf: ik kan ook in een kledingwinkel werken, maar ik kan natuurlijk ook het uiterste eruit halen en mijn eigen kledinglijn beginnen.”

Saai staat niet in het woordenboek van Jill. Volgens haar maakt de opvallendheid haar kledinglijn dan ook zo bijzonder. “De lijn die ik, in samenwerking met PinnedByK, nu heb uitgebracht, is gewoon lekker basic en comfortabel, maar je kan er een heel leuk setje van maken. Een hoodie combineren met een spijkerbroek en een leuk jasje geven een toffe outfit.”

Body Positivity

Jill wil met haar kledinglijn niet enkel opvallende kledij op de markt brengen, maar wil naar eigen zeggen ook een bepaald doel behalen. “Ik vind dat vrouwen zich mooi mogen voelen en ik denk dat mijn kledinglijn daarbij kan helpen”, vertelt ze. “Schoonheid en enthousiasme zijn twee componenten die ik wil laten uitstralen vanuit de kledij.”

Ondanks dat de ex-winnares zelfzekerheid zeer belangrijk vindt, worstelde ze zelf een tijdlang met onzelfzekerheid. “In de periode voor 'Big Brother' kreeg ik het idee dat het de standaard was om ook dun te zijn, met grote borsten en volle lippen. Die gedachte werd grotendeels gevoed door social media.”

“Tijdens 'Big Brother' kreeg ik de kans om afstand te nemen van social media”, gaat Jill verder. “Op dat moment begon ik pas van mezelf te houden en leerde ik mezelf accepteren en respecteren.”

Nieuwe mindset

Voor Jill blijft het toch wennen om andere vrouwen haar eigen kledij te zien dragen. Ik vind het nog steeds heel gek. Ik heb ook soms het gevoel van: dit is niet mijn kledij, dat is gewoon van iemand anders.

En zonder dat ze het zelf beseft, verandert Jill de smaak van een aantal vrouwen. “En dat op een goede manier”, lacht ze. “Ik ontving laatst een bericht waarin geschreven stond: ‘Normaal zou ik dit nooit aantrekken, maar nu heb ik een opvallend roze trui en ik vind het fantastisch bij me staan.”

Ook haar deelname aan 'Big Brother' veranderde naar eigen zeggen de mindset van een aantal kijkers. “En dit van jonge meisjes tot volwassenen”, zegt ze. “Mijn mailbox puilde uit van steeds dezelfde berichten: ‘Door jouw mindset ben ik mezelf ook gaan veranderen.’ Dat is heel vreemd eigenlijk, maar supermooi. Het voelt goed om mensen happier te kunnen maken.”

Mijn huis

Op 3 januari gaf 'Big Brother' het startschot voor het nieuwe seizoen, en die start volgde Jill, uiteraard, met argusogen. Toch werd ze er niet bepaald vrolijk van. “Ik vond het zo eng”, vertelt ze. “Om er naartoe te leven vond ik verschrikkelijk.”

“Eerst had ik iets van: nee, ik gun het je ook, want het is een zeer mooi experiment. Toen hoorde ik het gerommel over 'Big Brother' en dacht ik: oh, mijn huis! En daar gaan nu anderen in! Ik heb toen alleen maar lopen huilen. Ik heb er toch 94 dagen geleefd, zonder contact met de buitenwereld. Het is gewoon mijn eigendom geworden. Maar nu vind ik het erg leuk en ben ik blij voor de bewoners."

Nouchine en Kitty zijn voorlopig Jill’s favorieten. “Nouchine is zo’n lieve en nuchtere meid, iets wat haar ver kan brengen aangezien kijkers dit appreciëren. En Kitty, ja, die vind ik geweldig aangezien ze dagelijks hetzelfde huispak aantrekt.”

“De stem van 'Big Brother' is wel apart”, voegt ze er nog aan toe. “Het is een echte robotstem, maar van mij mag hij blijven. Anders had ik al helemaal het gevoel dat ze in mijn huis zaten”, lacht Jill.

Thomas

Tijdens het vorige seizoen ontstond er een kleine romance tussen Jill en Thomas, die uiteindelijk doodbloedde. “Maar we horen elkaar steeds nog”, zegt ze. “Volgende week of de week erna spreken we af en drinken we samen een glaasje.”

Thomas, die ondertussen net zoals Jill zijn grote droom heeft waargemaakt en nu spelbedenker is voor het nieuwe seizoen, is enthousiast over de nieuwe kledinglijn. “Hij feliciteerde me en wenste me heel veel succes”, zegt Jill. “Hij vond de kleding leuk, dus dat is ook fijn om te horen.”

Jill’s grote droom blijft om een eigen kledingwinkel te openen, “maar dat zijn grote toekomstplannen. Ik hoop dit jaar de kledinglijn te kunnen uitbreiden. We zien wel waar het schip strandt”, eindigt Jill.

Surf naar de webshop van Jill Goede via volgende link: jillgoede.com.

Poll: Kan Nouchine volgens jou ver geraken in de nieuwe reeks van 'Big Brother'?TAGS  I  Jill Goede  I  Big Brother  I  Thomas Nagels  I  PinnedByK