-->

REVIEW ‘De Buurtpolitie VIPS’: Daarom is de aflevering zo interessant

REVIEW ‘De Buurtpolitie VIPS’: Daarom is de aflevering zo interessant
Dinsdag 11 Januari 2022 - 14:00   I  Bron: VTM  I  

Op VTM is maandagavond het startschot gegeven van 'De Buurtpolitie VIPS' met Véronique De Kock. En dat blijkt geen toevallige verhaallijn te zijn.

De aflevering begint met Véronique De Kock die vanuit haar keuken opnieuw een man, volledig in het zwart gekleed, in haar tuin betrapt. Ze wordt naar eigen zeggen al weken gestalkt door de man. Met argusogen volgt ze hem, waarop ze meteen de politie belt. De volgende dag verwelkomt ze al lachend twee agentes. Het lijkt even alsof de ex-Miss België de zaak niet al te ernstig neemt.

Mysterieuze stalker

Plots krijgen de fans van het programma ook een verrassing cadeau. Koen Baetens, gespeeld door Andy Peelman, is al aan het rondneuzen in Véronique’s keuken. Even krijgen we het idee dat er iets gaande is tussen de twee, maar die gedachte wordt al snel in de kiem gesmoord als blijkt dat Koen een carrièreswitch heeft gemaakt en van nu af aan Véronique zal beschermen als een ware superheld.

De ex-collega's van Koen blijven niet te lang bij de pakken zitten en zetten meteen de zoektocht in naar de man die Veronique slapeloze nachten bezorgt, waarbij ook haar Instagrampagina nog eens in beeld gebracht
wordt. Een slimme zet tot product placement?

De politie lijkt op het goede spoor te zijn, maar dan beslist de productie van het programma om de aflevering te eindigen met een cliffhanger. Tv-kijkend Vlaanderen blijft dus met de vraag ‘wie is die mysterieuze stalker van Véronique’ achter.

Roos

Dat laatste is jammer genoeg een vraag die Véronique zichzelf een aantal jaar geleden stelde. In 2012 werd de ex-miss namelijk zelf gestalkt door een man die dagelijks een roos voor haar deur legde. Klinkt romantisch,
maar dat is het absoluut niet. Volgens Véronique ging het toen om een man die in een instelling verblijft en die tijdens zijn uurtje vrij Véronique het hof wou maken.

Ook toen deed Véronique aangifte bij de politie, maar die konden naar eigen zeggen niet veel doen. “De politie heeft de zaak onderzocht, maar kan niet ingrijpen”, klonk het. “De kerel doet niets strafbaars. Ik ben bang voor het moment dat ik hem zal tegenkomen. Ik weet niet hoe hij en ik zullen reageren."

Met dit gegeven feit, krijgt de aflevering plots een ander beeld, en lijkt het wel alsof we getuige mogen zijn van waargebeurde feiten. Dat de makers deze keer hebben gekozen voor een realistische verhaallijn, een zeer
realistische, maakt de aflevering plots zeer interessant. In een kleine preview krijgen we al te zien hoe de stalker beslist om de ex-miss te ontvoeren. Gelukkig voor Véronique blijft dit deeltje fictie.

Poll: Heb jij al ooit te maken gehad met een stalker?