Jeroen Meus heeft probleem: "Mijn zoon vindt dit echt niet meer leuk"

Jeroen Meus heeft probleem:
Dinsdag 11 Januari 2022 - 17:30   I   Foto: Instagram/Photonews   I   door FM

Jeroen Meus is al tien jaar het vaste gezicht van 'Dagelijkse Kost'. Hij komt dus in heel wat huiskamers binnen en is erg bekend in Vlaanderen.

Die bekendheid begint Meus steeds meer te storen. In een gesprek met HUMO vertelt hij openhartig over de ongemakken van bekend zijn. Niet alleen voor zichzelf, maar zeker ook voor zijn vrouw en zoon Georges.

Andere gasten kijken

"Toen ik op televisie begon, was ik 23 en vrijgezel: bekendheid had nog wel iets (lacht). Maar intussen ben ik 20 jaar ouder, heb ik een gezin, en soms hunker ik ernaar niet bekend te zijn", zegt Jeroen.

Jeroen verwijst naar zijn gezin, die er niet voor gekozen hebben dat hij bekend is. "Bekendheid blijkt iets te zijn wat je je gezin aandoet. Als wij een restaurant binnenstappen, stokken de gesprekken en kijken de andere gasten ons na", klinkt het. Ik ben dat gewend, maar mijn zoontje vindt het helemaal niet zo fijn."

"Moete gij ni koken?"

Georges merkt ook op dat de mensen soms erg onbeleefd zijn, zo vertelt Jeroen. Hij verduidelijkt het met een voorbeeld. "Veel mensen zijn onbeschoft zonder het te beseffen. Ze zien je, schrikken, en roepen als in een reflex: 'Moete gij ni koken?'"

De tv-kok vertelt dat hij zijn naam overal hoort waar hij komt. Hij krimpt naar eigen zeggen steeds een beetje ineen. "Oogcontact is dodelijk: ik probeer het te vermijden, zodat ik kan doorstappen", zegt Jeroen, die een fan is van de mondmaskers. Zo is hij soms onherkenbaar voor mensen.

Herwig

Enkele dagen geleden haalde Herwig Van Hove, de legendarische tv-kok van '1000 seconden' nog uit naar Jeroen Meus; "Zijn verhaal is uitverteld", vertelde hij. Volgens Herwig moet Jeroen dan ook van het scherm verdwijnen. De kijkers lijken Jeroen echter nog lang niet beu.

Poll: Begrijp je de frustraties van Jeroen over bekend zijn?TAGS  I  Jeroen Meus  I  Herwig Van Hove  I  Dagelijkse Kost