-->

'The Masked Singer' gaat van start: Zitten déze BV's in de kostuums?

'The Masked Singer' gaat van start: Zitten déze BV's in de kostuums?
Woensdag 12 Januari 2022 - 18:00   I   Foto: VTM   I  

Yes! Op 14 januari gaat het tweede seizoen van ‘The Masked Singer’ opnieuw van start. Dit zijn de mogelijke deelnemers.

Binnen enkele dagen mogen we Miss Poes, Edelhert, Cycloop, Radijsje, Papegaai, Ridder, Roos en de Robots verwelkomen op ons tv-scherm. Op social media wordt er alvast druk gespeculeerd omtrent de verscholen BV’s in de opnieuw prachtige kostuums. VTM geeft alvast enkele tips weg waarmee Vlaanderen aan de slag kan.  

Elegante Miss Poes 

Laten we beginnen met de elegante Miss Poes. VTM stelt haar voor als een echte miss die politiek correct is en droomt van wereldvrede. Klinkt als iets wat een Miss België-kandidate zou zeggen in de grote finale van de missverkiezing.  

Bovendien hint de quote ‘er heeft nog niemand een lintje doorgeknipt’ eveneens naar een Miss. Verder zegt Miss Poes de ‘Temptation’ al te voelen, waarbij er onmiddellijk gedacht wordt aan het programma ‘Temptation Island’.  

Bovenstaande hints leiden tv-kijkend Vlaanderen in sneltempo naar ex-Miss België Véronique De Kock, aangezien ze in het verleden ook bovengenoemd tv-programma presenteerde. En aangezien De Kock haar televisiecarrière wil herlanceren, denk maar aan haar passage in De Buurtpolitie VIPS, is de kans groot dat we haar binnenkort opnieuw op de zender te zien krijgen.

Entertainende Papegaai 

Dat Papegaai houdt van een stevig feestje, is meteen duidelijk wanneer we zijn introductie op de VTM-pagina bekijken. “De wereld van Papegaai is over the top, disco én fiësta!”, klinkt het. “In zijn beachbar schijnt altijd de zon en is elke dag funky en groovy. Papegaai ziet het leven door een roze (disco) bril en is altijd in voor een goed feestje. Hij is een echte entertainer en sfeermaker.” 

De woorden entertainer, sfeermaker en fiësta zouden een hint kunnen zijn naar een bekende deejay. Zo wordt er op social media gedacht aan Pat Krimson, aangezien ook het woord ‘beachbar’ is gevallen en Krimson jarenlang in Ibiza vertoefde en er z’n eigen nachtclub had. Een echte entertainer! 

Niet alleen Pat Krimson komt bij de vermoedens naar boven. Ook Regi Penxten, die steeds in is voor een feestje, zou zich in het pak van Papegaai hebben kunnen gehesen. Zal Regi binnenkort zijn verborgen zangkunsten naar boven halen?

Classy Edelhert 

Ook de zelfverzekerde Edelhert is dit jaar van de partij. Edelhert leeft in een wereld die statig, chique en vol grandeur is. Een wilskrachtig personage dat zich niet zomaar van z’n stuk laat brengen en die we misschien wel een lichte controlefreak kunnen noemen.  

“Bij spannende gebeurtenissen lukt het om mijn cool te bewaren. Ik zou zelfs kunnen overleven op Mars”, klinkt het bij Edelhert. Dat laatste, ‘Mars’, zou kunnen verwijzen naar ‘Life On Mars’, een nummer van David Bowie dat gecovered werd door Jasper Steverlinck.

Het feit dat Edelhert zichzelf helemaal kan laten gaan op de piano, doet ook denken aan componist Jef Neve. En ook sopraan Astrid Stockman, die in het vorig seizoen vaak genoemd werd door kijkers, wordt aan Edelhert gelinkt. Toch zou haar gezang haar meteen verraden, niet?

Sierlijke Roos 

De gracieuze Roos, de meest geliefde bloem en voor velen het personage met de mooiste uitstraling, is volgens haar omschrijving een zacht persoon die de hele studio kan doen opfleuren. Maar toch hebben velen zich al geprikt aan de doorns van Roos.  

Verder is Roos iemand die zich voornamelijk focust op haar eigen bloemperkje en zet ze van tijd tot tijd graag de bloemetjes eens buiten.  

Een zacht persoon, gekleed in het roze, die duidelijk al velen een lesje heeft geleerd. Free Soufriau zou aan deze omschrijving kunnen voldoen wanneer ze zich in het pak van Mega Mindy wurmt. Free heeft bovendien ‘De Roos’ van wijlen Ann Christy heruitgebracht. Heel toevallig vinden we!

Koele Ridder 

Naast de zachte Roos krijgen we ook te maken met een dappere en stoere ridder. Het woord ‘angst’ staat niet in zijn woordenboek geschreven. De woorden power en hoffelijk daarentegen wel. Naar eigen zeggen is hij zeker niet in de Middeleeuwen blijven leven en zou hij zich niet bezighouden met het imiteren van ouderwets gedrag, want “dat heeft hij al genoeg gedaan.”  

Maar kunnen we wel spreken van een ‘hij’? Misschien gaat het wel om een vrouw? En zo komt Clara Cleymans plots in the picture. Clara vertolkte namelijk de hoofdrol in het VTM-programma ‘De Ridder’. Bovendien kan ze ook een potje imiteren. Zo nam ze heel wat rollen op zich in ‘Tegen De Sterren Op’ en kan ze verder nog eens goed zingen.

 

Kwik Radijsje 

Radijsje heeft duidelijk veel levenslust en beschrijft zichzelf als een echte spring-in-’t-veld met de nodige portie gekheid. Daarnaast vindt Radijsje volgens VTM een gezond en sportief leven zeer belangrijk en voelt ze zich het meest thuis in een serre en moestuin.  

“Ik ben een echt smaakkanon en ik kan elk moment ontploffen als een ‘boemkool”, vertelt het personage. Zou dit een verwijzing kunnen zijn naar een zwangerschap? Nathalie Meskens was tijdens de opnameperiode zwanger, en vindt het bovendien zeer belangrijk om gezond te leven. Nog een belangrijk detail: Nathalie heeft groene vingers en maakte haar eigen moestuin.  

Ook Natalia zou het personage van Radijsje kunnen vertolken aangezien zij, net als Nathalie, zwanger was én staat voor een gezond leven. Verder wordt er gedacht aan tv-chefs Sofie Dumont en Sandra Bekkari. Die laatste schreef tevens een aantal kookboeken vol recepten om een gezonde maaltijd te creëren. Wij parkeren onze gok toch nog even bij Nathalie Meskens.

Timide Cycloop 

Binnenkort krijgen we ook Cycloop aan het werk te zien op het podium. Cycloop is een beetje timide en vertoeft meestal in zijn eigen comfortzone. Die comfortzone beschrijft hij als zijn grot waar hij soms maandenlang met iets bezig is zonder dat iemand hem ziet.  

Daarnaast is cycloop, in tegenstelling tot wat zijn personage doet vermoeden, geen fan van ‘rood vlees.’ “Ik zet mijn gêne aan de kant, kijk vooruit, maak oogcontact en je zal je ogen niet geloven.” Rood en vooruit... Zou het hierbij kunnen gaan om Conner Rousseau?

Speelse Robots 

“Ze leven in een wereld van metaal. Met hun kleurrijke speelsheid lichten ze hun grauwe omgeving helemaal op.” Op die manier beschrijft VTM het duo. “Ze vervelen zich geen moment in hun post apocalyptische setting waarin ze oneindig blijven meedraaien. Ze hebben ook een huisdiertje.” 

Aan de kostuums te zien gaat het duidelijk om een duo bestaande uit een man en vrouw. De namen van het Youtube-koppel Celine en Michiel zijn de laatste dagen op social media al vaak genoemd. De twee leven inderdaad in ‘een wereld van metaal’ aangezien ze zich dagelijks bezighouden met het posten en editen van filmpjes.  

Ook heeft het koppel een hondje en houden ze ervan om hun leven in te richten zoals ze dat zelf willen. Denk maar aan de waterbaan die ze eigenhandig in hun tuin installeerden. Verder heeft het koppel de muziekmicrobe duidelijk te pakken. ‘Het vaccinlied’ is daar een bewijs van. Krijgt dit koppel binnenkort dan ook de kans om een tv-carrière op te starten?

Poll: Ga jij kijken naar 'The Masked Singer'?