-->

VRT neemt drastische beslissing, grote gevolgen voor tv-kok Jeroen Meus

VRT neemt drastische beslissing, grote gevolgen voor tv-kok Jeroen Meus
Vrijdag 14 Januari 2022 - 13:00   I   Foto: VRT   I   door Jonas Wijckmans

VRT plant geen nieuwe afleveringen meer van 'Twee tot de zesde macht'. De populaire quiz op zondagavond werd eerst vijf seizoenen gepresenteerd door Bart De Pauw en nu door Jeroen Meus.

Daarmee stopt dus ook de samenwerking met Koeken Troef!, het productiehuis van Bart De Pauw en zijn vrouw Ines De Vos, dat het programma al sinds 2012 aanlevert. De beslissing om de quiz in de koelkast te zetten zou volgens VRT echter los staan van het proces dat De Pauw aanspande tegen de VRT waarbj de tv-maker en zijn gezin 12 miljoen euro eisen van de openbare omroep.

Jeroen Meus

Voor Jeroen Meus heeft dit ook gevolgen. Hij heeft een exclusiviteitscontract met de VRT, maar ziet nu dus een programma van hem geschrapt worden. Hij blijft uiteraard wel 'Dagelijkse Kost' presenteren. Meus nam over van De Pauw toen het schandaal rond hem losbrak.

“Wat niet belet dat Jeroen naast zijn kookprogramma kandidaat blijft om bij ons nog andere paden te bewandelen”, aldus Eén- en Canvas-netmanager Lotte Vermeir. Ook een rol als quizmaster in de toekomst voor Meus sluit VRT niet gelijk uit.

'Twee tot de zesde macht' keert dus voorlopig niet terug. "We lanceren graag regelmatig nieuwe programma’s op zondagavond. Zoals straks ‘Hotel Romantiek’”, laat VRT weten aan Het Laatste Nieuws. “Wat niet belet dat we die tv-quiz misschien ooit weer zullen oppikken.”

Poll: Begrijp je deze beslissing van VRT?