-->

Razende Marc Van Ranst houdt het nu echt niet meer: "Ik ben dit zo beu"

Razende Marc Van Ranst houdt het nu echt niet meer:
Vrijdag 14 Januari 2022 - 20:00   I   Foto: Photonews   I   door Jonas Wijckmans

Marc Van Ranst is de dreigementen tegen hem meer dan beu. Die kennen al een lange geschiedenis, maar hij raakt er absoluut niet aan gewend.

Van Ranst wordt al een hele tijd onder vuur genomen omwille van meningen die hij verkondigt over de pandemie. Hoewel hij de laatste tijd vrij gunstige berichten de wereld ingstuurt over de evolutie van het coronavirus, zijn er toch nog steeds mensen die zich blauw ergeren aan hem.

Beu

"Ik ben dit zo beu", laat Van Ranst op Twitter weten bij een screenshot van bedreigingen van een gebruiker op Twitter. Die zijn niet min. "Virologen doen zo goed mogelijk hun werk. Laffe (doods)bedreigingen via anonieme accounts kunnen nooit normaal worden!"

Van Ranst leefde vorig jaar al een maand ondergedoken in een safehouse. Dat kwam omdat Jürgen Conings hem bedreigd had. Uiteindelij kwerd het levenloze lichaam van Conings aangetroffen en mochten Van Ranst en zijn gezin weer naar huis.

Pech

“Ja, raketwerpers, dat stond niet in de planning”, vertelde de viroloog daarover aan NRC. “Ik heb de ‘pech’ dat ik al sinds mijn studententijd ageer tegen extreem-rechts en racisme, dus ik was al de perfecte vijand, én viroloog, en rabiaat anti-extreem-rechts, dat vermengde zich."

Poll: Luister jij nog naar het advies van Marc Van Ranst?TAGS  I  Marc Van Ranst  I  Jürgen Conings