Zoon van acteur Mathias Sercu heeft kanker: "Mogelijk sterft hij binnenkort"

Zoon van acteur Mathias Sercu heeft kanker:
Vrijdag 14 Januari 2022 - 12:00   I   Foto: Instagram   I   door Jonas Wijckmans

Mathias Sercu, de 51-jarige acteur die momenteel te zien is in 'Mijn beste slechtste vriendin', beleeft geen leuke tijden. De 23-jarige zoon van Sercu heeft immers kanker.

Vorig jaar op Moederdag voelde Tore zich plots erg vermoeid. Uit een bloedtest bleek dat de waarden van zijn nieren heel slecht waren. “Hij moest onmiddellijk naar het ziekenhuis”, vertelt Sercu in de Krant van West-Vlaanderen. “Daar deden ze een beenmergpunctie, waaruit bleek dat hij een zeer hoge dosis calcium en fosfor in zijn bloed had en gaatjes in zijn botten. Heel zijn merg zat vol kwaadaardige cellen."

Stamceltransplantatie

“Wat hij heeft noemen ze plasmablastair myeloom, een zeer complex kankergenoom met heel veel mutaties", gaat Sercu verder. "Van mei tot nu heeft hij hele zware chemokuren moeten ondergaan. In oktober deden ze een stamceltransplantatie."

Het is nog niet afgelopen voor Tore, zo blijkt. "Vrijdag (vandaag, red.) moet hij weer binnen voor zes weken voor een allogene stamceltransplantatie, waarbij zijn zus de stamcellen doneert. Wat 2022 brengt, is één groot vraagteken. Voor hetzelfde geld is hij binnen een paar maanden dood. Dat is raar en hard om te zeggen, maar het is wel de realiteit."

Jarenlang op tv

Mathias Sercu kennen we onder meer van zijn rol in 'Team Spirit', 'Salamander', 'De Ridder', en nog vele andere series. Hij acteert al jarenlang in tv-programma's.

Poll: Kijk jij veel series waar Mathias in opduikt?TAGS  I  Mathias Sercu