-->

Amy uit 'K2 zoekt K3': "We gaan elk onze eigen weg, er is te veel gebeurd"

Amy uit 'K2 zoekt K3':
Dinsdag 25 Januari 2022 - 09:20   I   Foto: VTM   I   door Fabian Morren

Amy Courtens uit 'K2 zoekt K3' heeft geen makkelijke jaren achter de rug. Op haar achttiende ging ze al alleen wonen na een vechtscheiding van haar ouders.

"Die echtscheiding is nog altijd niet afgehandeld. Het duurt al acht jaar, ik ben net 26 geworden", zegt Amy in het weekblad Story. Toch zocht haar moeder, met wie ze geen contact meer had, tijdens 'K2 zoekt K3' wel toenadering.

Paard en vakantie

"Ja, ik apprecieerde die berichtjes, maar daar is het bij gebleven", legt Amy uit. "Het is fijn dat ik haar trots heb gemaakt en dat ze dat kon zeggen. Maar nu gaan we elk onze eigen weg, er is te veel gebeurd."

Je merkt het aan Amy dat het niet haar favoriete onderwerp is. "Ik heb een hele mooie jeugd gehad. Ik had een paard, we gingen veel op vakantie met het gezin...", legt ze uit.

Trauma

Het ging echter helemaal mis toen haar ouders besloten om te scheiden. Ze werd gedwongen om te kiezen tussen haar mama en papa. "Zoiets doe je niet, vind ik, je zadelt je kind op met een hele zware rugzak, voor het leven. Dat is echt een trauma, ik heb veel tijd nodig gehad om dat te verwerken."

De meest gestelde vraag aan Amy is ongetwijfeld wat ze nu gaat doen na haar avontuur in 'K2 zoekt K3'. Wel, daar kan ze zelf nog geen antwoord op geven. Ze heeft wel al een goed gesprek achter de rug met een van de grote tv-zenders.

Poll: Denk jij dat Amy nog een carrière in de showbizz wacht?TAGS  I  Amy Courtens  I  K2 zoekt K3