Jacky Lafon erg aangegrepen door overlijden: "Ik ben er niet goed van" Buitenland
Buitenland

Jacky Lafon erg aangegrepen door overlijden: "Ik ben er niet goed van"

Jacky Lafon erg aangegrepen door overlijden: "Ik ben er niet goed van"

Brugs pianist, componist en orkestleider Roland Keereman is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij was de ontdekker van Jacky Lafon als zangeres.

"Ik schrok toch wel, ja", reageert Jacky Lafon op Radio 2. "Ik ben echt aan de kant moeten gaan staan omdat het toch wel hard binnenkwam. Ik heb zoveel mooie herinneringen aan Roland Keereman. Ik was 18 jaar toen hij aan mij kwam vragen of ik niet zou willen meegaan naar het buitenland."

Frankrijk en Turkije

"Ik dacht meteen dat mijn vader en mijn moeder dat niet zouden willen", gaat Jacky verder. "Hij is daarom komen praten en met succes. Dan hebben wij heel veel rondgetrokken en we hebben in hele mooie etablissementen gestaan. We stonden in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en we hebben ook zes maanden in Turkije gestaan."

Roland en zijn vrouw Liliane ontfermden zich ook over Jacky. Ze waren als ouders voor haar, zo vertelt ze. "Als er dan geïnteresseerde mannen naar mij kwamen - ik was jong - dan zei Roland: 'Nee, ik ben de nonkel en zij mag niet mee met u. Zij moet bij ons blijven'. Echt een beschermengel."

Nooit vergeten

Het overlijden is toch hard aangekomen bij Jacky. "Ik ben Roland nooit vergeten. Ik ben er echt niet goed van. Ik kan maar één ding zeggen: Roland, bedankt dat ik je heb mogen leren kennen en bedankt voor de fantastische samenwerking."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws