-->

Eveline na haar vertrek: "Ze is zo lief, ik hoop dat zij 'Big Brother' wint"

Eveline na haar vertrek:
Dinsdag 1 Februari 2022 - 20:00   I   Foto: SBS   I  

Eveline was zaterdag de afvaller in het 'Big Brother'-huis. Ze was samen met Julio en Nawel genomineerd.

Er zijn bewoners die Eveline heel erg gaat missen, maar ook die ze helemaal niet zal missen. Zo was er helemaal geen klik met Vera. Ook met Salar had ze geen al te goeie band. Die was er gelukkig wel met vele andere bewoners, waaronder Nawel en Nouchine. Tegen Nieuws365 legt Eveline haar gevoel uit na haar exit.

Je vertelde dat je blij was met je exit. Vanwaar dat gevoel?

"Ik was niet per sé blij om de groep te verlaten, maar wel om terug huiswaarts te keren en om mijn eigen familie weer te zien. Ik had echt nog heel graag willen meedoen, en ik had mezelf ook nog graag gewoon nu niet hier thuis gezien.

Ach ja, weet je, als je weet dat je op iemands nominatielijst staat en je ligt eruit, dan ben je ook gewoon blij dat je weer naar huis kan, naar je eigen familie. Dat was eigenlijk wat ik daarmee bedoelde."

Je was nu voor de tweede keer genomineerd. Voelde je je geviseerd?

"Ik kreeg de indruk dat de tweede nominatie niet bepaald de bedoeling was. Dat zag ik ook aan de blik van de medebewoners, dat er misschien iets niet klopte qua stemming. De eerste keer had ik echt het gevoel van: de nieuwelingen moeten eruit, want wij wisten misschien te veel en dachten ze: ‘Daar moeten we voor uitkijken.’

Die eerste zag ik dus wel aankomen. De tweede keer was ik een klein beetje verrast, maar dat is ook het spel en ik heb het helaas niet gehaald. Ja jammer, maar het is niet anders."

Vera en Salar zou je naar eigen zeggen niet zozeer missen.

"Met Salar had ik van begin af aan niet echt een goede klik. Misschien was hij bang dat wij te veel gezien hadden van zijn tactiek en dat soort dingetjes. Daarnaast had ik met Vera totaal geen raakvlakken. Ik heb het hier en daar wel geprobeerd met haar en zij ook met mij. Alleen, daar kwam niets uit.

Voor mij is het dan op een gegeven moment ook klaar en dan ga ik er ook niet echt veel moeite in steken, want je kunt niet met iedereen goed klikken. En in mijn geval was dat met Vera."

Zijn er personen die je wél zal missen?

"Met de rest van de bewoners kreeg ik wel steeds meer een betere band. Met Salar ging het weer iets beter had ik het idee, maar toch... De bewoners van de groene kamer zal ik natuurlijk erg missen. Met Tobias had ik wel een goede band, en met Kristof heb ik altijd goed gelachen. De enigen die dus echt niet ga missen, zijn Vera en Salar."

Volgens de kijkers zou Nawel de minst waardevolle bewoner zijn en zich enkel met roddelen bezighouden. Kan je je daarin vinden?

"Nawel zegt heel snel wat ze denkt en dat zegt ze ook recht tegen de persoon in kwestie. Ik ben het dus niet eens met het feit dat er dan gezegd wordt dat ze veel roddelt. Ze spreekt wel altijd de juiste persoon aan als ze ergens mee inzit.

Dat mensen het nagepraat beschouwen als roddelen, kan ik ergens wel begrijpen, maar ze heeft wel de juiste persoon op dat moment nog aangesproken. Die persoon weet dus ook wel hoe zij over hem/haar denkt."

Vind je dan dat Nawel gelijk heeft gehad tijdens haar conflict met Salar?

"Ik ben het zeker eens met Nawel. Volgens mij heeft Nawel het spel van Salar ook wel een beetje door."

Salar gun je duidelijk niet de overwinning. Wie dan wel?

"Nouchine. Ik vind haar een heel lieve meid. Ze probeert met iedereen goed overeen te komen, maar ik heb het al gezegd: dat kan niet altijd met iedereen. Ze zal toch op een bepaald moment een keuze moeten maken. Maar ik vind haar gewoon lief en leuk, dus ik hoop dat ze het huis als winnaar zal verlaten."

Denk je dat die karaktereigenschappen haar ver zullen brengen in het spel?

"Ik hoop dat ze nog meer van zich laat zien en dat ze ook echt het spel gaat spelen zoals de anderen dat nu doen, met tactieken, en dat ze de juiste keuze gaat maken."

Wat was jouw grootste doel tijdens je deelname?

"Ik nam voornamelijk deel voor de spelletjes. Ik ben nogal fanatiek in het spelen van de spelletjes en ik hou van de adrenaline en de uitdagingen die erbij komen kijken. Dat is ook waarvoor ik me heb ingeschreven.

Natuurlijk was ook me openstellen naar de andere bewoners toe een doel. Ik heb daar wel wat langer voor nodig, maar ik heb wel het vertrouwen nodig van mensen. Ik ga niet zomaar alles open en bloot op tafel gooien om er misschien beter uit te komen. Dat is niet wie ik ben. Daardoor ben ik wel mezelf gebleven."

Dat trouw zijn aan jezelf, is dat iets waar je nu met trots naar terugkijkt?

"Ja, ik had zoiets van: ik kan wel dingen doen die ik niet leuk vind, maar dan blijven ze dat van me verwachten en dat ga ik niet volhouden. Van begin af aan heb ik gezegd dat ik gewoon mijn ding doe. En wat ik niet leuk vind, doe ik niet, want dan ga ik me anders voordoen dan ik ben.

Ik denk dat sommigen dat misschien wel doen om op de voorgrond te treden, maar dat is niet hoe ik het spel wil spelen. Ik wilde vooral mezelf blijven, en dat hou je ook het langst vol."

Poll: Wie had het volgens jou bij het rechte eind?
TAGS  I  Big Brother  I  Eveline Gerits