Groot nieuws over koningin Máxima: "Dit is zo ontroerend" Royalty
Royalty

Groot nieuws over koningin Máxima: "Dit is zo ontroerend"

Groot nieuws over koningin Máxima: "Dit is zo ontroerend"

Koningin Máxima beleeft vandaag een speciale dag, en niet alleen omdat ze twintig jaar gehuwd is met koning Willem-Alexander.

Twintig jaar huwelijk, dat moet gevierd worden. Videoland liet de kans dan ook niet onbenut om op deze speciale dag met een grote aankondiging op de proppen te komen. ‘Millstreet Films’ zal namelijk een dramaserie over de Nederlandse koningin produceren. Zo krijgt Máxima haar eigen versie van ‘The Crown’.

Grote liefde 

Het verhaal van Máxima heeft al velen onder ons ontroerd. Het is een verhaal dat leest als een sprookje. En dat vond ook schrijfster Marcia Luyten. Zij vertelde het verhaal van Máxima in haar boek ‘Moederland’. Dat boek zal dan ook de inspiratiebron worden voor de serie.

In de serie volgen we de ambitieuze Máxima Zorreguieta, die vertrekt vanuit Buenos Aires naar Downtown Manhattan. Daar bouwt ze al snel een glansrijke carrière op in Wall Street. Haar ouders hebben er alles aan gedaan om Máxima voor te bereiden op een leven in de hoogste kringen.

Het enige waar het haar nog aan ontbreekt is een grote liefde. Net als ze besluit zich volledig op haar carrière te storten, ontmoet ze de kroonprins van Nederland, de start van een ontluikende liefde.

Duurste dramaserie 

Peter van der Vorst, Directeur Content bij RTL Nederland, is alvast laaiend enthousiast. “Het verhaal van koningin Máxima, het meest geliefde lid van onze koninklijke familie, leent zich bij uitstek voor een serie vol drama, spanning en romantiek.

Voor het eerst zien we ook wat er zich áchter de paleisdeuren heeft afgespeeld in de aanloop naar het meest besproken huwelijk aller tijden. De serie speelt zich af op drie continenten en is een van de duurste dramaseries die ooit in Nederland is gemaakt. We kunnen niet wachten om het boek tot leven te brengen.”

Vrouwelijk rolmodel 

Rachel van Bommel, producente bij Millstreet Films, meent dat het hebben van sterke vrouwelijke rolmodellen in hun producties zeer belangrijk is voor hen. “Het verhaal van Máxima is ontwapenend, ontroerend en inspirerend tegelijk en past perfect bij Millstreet. We werken met een zeer getalenteerd team van makers, dat is ook nodig, want de lat ligt hoog met internationale successen als The Crown”, aldus van Bommel.

Helaas zullen we nog even geduld moeten hebben, want de nieuwe dramaserie wordt pas in 2023 verwacht bij Videoland. Hoe Máxima zal reageren op de serie, is dus ook nog even af te wachten. Wat we wel weten is dat de koningin alvast fan was van de Britse serie ‘The Crown’. Daarbij had ze wel haar twijfels bij de manier waarop ‘the queen’ en haar man werden neergezet in de serie.

Wij zijn alvast benieuwd of ze met haar eigen Nederlandse versie tevreden zal zijn, en vooral met de vertolking ervan. Wie de rol van Máxima op zich zal nemen, is voorlopig nog onbekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws