-->

Staf Coppens: "Dan voel je je als ouder rotslecht, wat hebben we toch gedaan?"

Staf Coppens:
Zaterdag 5 Februari 2022 - 13:00   I   Foto: Instagram   I   door Jonas Wijckmans

Staf Coppens is gelukkig in Zweden met zijn camping. Toch was het begin na de verhuis helemaal niet zo evident.

We kunnen op VTM geregeld de avonturen van het gezin van Staf Coppens volgen in 'Camping Coppens'. We zagen ook hun verhuis van België naar Zweden. We zien de prachtige uitzichten en hoe ze daar hun leven leiden. In het begin liep lang niet alles van een leien dakje. Zeker ook niet voor de kinderen.

Hoge vewachtingen

"Het was niet gemakkelijk", erkent Staf in Het Laatste Nieuws. "Beau had torenhoge verwachtingen, terwijl de realiteit toch anders was. Een nieuwe school, een nieuwe taal, nieuwe mensen: het heeft hem toch een maand gekost voor hij zich goed begon te voelen."

"Dan voel je je als ouder rotslecht en vraag je je af wat je in godsnaam toch hebt gedaan", geeft Staf toe. "Want als er één ding is wat je niet wil, dan is het de toekomst van je kinderen hypothekeren. Was dat niet goed gekomen, dan waren we direct naar huis vertrokken."

Zweeds

Gelukkig zijn zowel Beau als zijn zus Nora goed ingeburgerd. Ze hebben nieuwe vrienden gemaakt en ze spreken al een aardig mondje Zweeds. "Vroeger spraken Monique en ik Frans tegen elkaar als de kinderen het niet mochten horen. Nu spreken zij Zweeds tegen elkaar als wij het niet mogen weten", lacht Staf.

Poll: Zie jij Staf en zijn gezin graag bezig op tv?TAGS  I  Staf Coppens