Maandag 1 April 2019 - 13:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Man uit Deinze slaat drie maanden oude zoon dood, tweelingbroer zwaar toegetakeld

Man uit Deinze slaat drie maanden oude zoon dood, tweelingbroer zwaar toegetakeld

Een man uit Deinze is veroordeeld tot acht jaar cel voor de dood van zijn drie maanden oude zoontje. Dat heeft de correctionele rechtbank van Gent beslist, zo meldt Het Nieuwsblad.

De twee zoontjes werden geboren eind 2015. Ze moesten echter nog een tijdje op de neonatale zorgen blijven. Nadat ze enkele weken thuis waren, bleken ze mishandeld door hun vader. Eén van de kindjes vertoonde stuipen en werd naar het ziekenhuis in Deinze gebracht.

Daar bleek dat het kind vocht in zin hoofdje had. Bij de andere broer werd een schedelfractuur vastgesteld.  “Als vader van een nauwelijks drie maanden oude tweeling heeft de man herhaaldelijk geweld gepleegd op twee jonge baby’s”, aldus de rechter. “Hij gaf de kinderen harde slagen op het hoofd, sloeg hun hoofd tegen harde obstakels, schudde hen hard, gaf ze snokken aan het been en wierp ze op de grond."

Ze liepen beiden een schedelbreuk op. Eén kind overleed in het ziekenhuis. Het leven van zijn tweelingbroertje hing aan een zijden draadje. "Ik weet niet meer wat ik deed", vertelde de beklaagde. "De druk werd me te veel en toen mijn vrouw op donderdag naar de naailes ging, werd ik ruw met de kinderen."

De magazijnier werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar effectief. De man woont nog steeds samen met zijn echtgenote en de drie andere kinderen van het gezin,waaronder het tweelingbroertje dat nog leeft.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Deinze  I  n365