-->

Dimitri heeft het zwaar na zijn exit in 'Big Brother': "Ik had Salar niet mogen nomineren"

Dimitri heeft het zwaar na zijn exit in 'Big Brother':
Vrijdag 11 Februari 2022 - 07:00   I   Foto: SBS   I  

Naast de kritiek omtrent zijn relatie met Vera, bezorgt ook de nominatie van Salar hem kopzorgen. “Het valt me erg zwaar”, meent Dimi.

Dimitri heeft het de laatste dagen emotioneel zwaar. Dat vertelt hij in een interview aan onze redactie. De reden daarvoor is zowel Vera, die nu zonder hem in het huis vertoeft, als Salar. Dimi’s nominatie van Salar zet hem in een ongemakkelijke positie en zet kwaad bloed bij fans. Maar volgens hem was het nooit zijn bedoeling om zijn vriend een mes in de rug te steken.

Slimste zet

Dimitri voelde naar eigen zeggen al nattigheid betreffende zijn exit. “Je hoopt natuurlijk dat je niet naar huis moet, maar de laatste drie dagen had ik wel het gevoel dat ik zou moeten vertrekken, mede door alle omstandigheden met Nawel en Vera”, vertelt hij. “Tal van mensen dachten dat ik niet oprecht was met Vera, wat onzin is.”

Toch geeft Dimitri toe dat zijn aanpak niet altijd de juiste was. “Ik heb niet genoeg gesprekken met haar gevoerd en ik had meer aandacht voor het spel.” Ook de stem die hij uitgebracht heeft, zou volgens hem gezorgd hebben voor een exit. “Ik ben ook veel stemmen kwijtgeraakt door op Salar te stemmen, wat niet mijn slimste zet was.”

Negatieve cirkel

Dat Dimitri zich tijdens zijn deelname in een negatieve cirkel bevond, maakte hij eerder al duidelijk. Amy zou daar volgens hem aan hebben toegedragen. “We hadden allemaal een goede connectie met elkaar en iedereen babbelde met elkaar. Op het moment van Amy’s intrede werd dat onderbroken. Het leek op een wervelwind die in dat huis was binnengewaaid. Vervolgens werden er ook bondjes gemaakt.”

“Ik heb van in het begin gezegd, samen met Tobias, dat wij niet zo zijn en niet van dat soort spel houden. We hadden er een afschuw van. Plots zit je er middenin en je blijft in die cirkel zitten. Ik heb geprobeerd om daar uit te stappen en ik heb toen de keuze gemaakt van Salar, en dat heeft me de das omgedaan.”

“Ik probeerde een oplossing te zoeken. Heel veel mensen zeggen: ‘Je hebt uw maat genaaid en een mes in zijn rug gestoken.’ Dat is waar, en ik zal hem ook nog uitleggen waarom ik dat heb gedaan. Ik zal de drie jongens nog een brief sturen en vragen of ik de reden daarvan mag uitleggen. En hij zal dat wel begrijpen, want hij was mijn beste kameraad.”

Roddelen

“Het is een vicieuze cirkel waar je niet meer uitgeraakt”, gaat Dimi verder. “Emotioneel was dat niet gemakkelijk. Ik ben ook beginnen dagdromen, en toen raakte ik mezelf kwijt omdat ik constant bezig was met dat spel: ‘Wie nu, en hoe en wat?’ We begonnen plekken op te zoeken om te roddelen zodat niemand het hoorde. Dat was niet gemakkelijk. Dat was niet mijn spel.”

Iets waar Dimi vooral duidelijkheid over wil scheppen, is de nominatie van Salar. “De bedoeling was dat we Julio en Nawel zouden nomineren. Maar vervolgens begon ik te rekenen. Ik had zes stemmen gehaald. Van vier personen was ik sowieso zeker dat zij op mij zouden stemmen. Over Hanne had ik wel een lichte twijfel.”

“Ik wist dat Salar ook een paar stemmen had, en dat Nawel er sowieso zes had als mijn berekeningen goed waren. Ik heb die keuze effectief gemaakt omdat ik dacht dat ik mezelf op die manier kon redden. Ik was ervan overtuigd dat het om Salar en Nawel zou gaan, en dat Salar zou winnen van Nawel.”

“Ik heb toen ook in de dagboekkamer gezegd: ‘Ik ga iets doen dat mij de kop kan kosten, maar misschien ook mijn vel kan redden.’ Uiteindelijk heb ik die keuze gemaakt en dat viel me zwaar. Ook tijdens het gesprek met Peter Van De Veire had ik een moeilijk moment. Ik hoopte dat hij er niet over ging doorvragen. Ik dacht: ‘Shit, ik heb iets gedaan dat ik niet mocht doen.’”

Poll: Had Dimi Salar mogen nomineren?TAGS  I  Dimitri Rodaro  I  Big Brother  I  Peter Van De Veire