-->

Nina Derwael na overwinning in 'Dancing With The Stars': "Dit voelt vreemd"

Nina Derwael na overwinning in 'Dancing With The Stars':
Zondag 13 Februari 2022 - 08:00   I   Foto: SBS   I  

Nina Derwael walste zaterdagavond de dansvloer af als grote winnares. Voor haar is de knappe overwinning nog niet helemaal te vatten.

Volgens de punten van de jury stond Nina al op nummer een, Jonathan op plaats twee en Nora op plaats drie. Nora haalde vervolgens brons, en dus gingen leeftijdsgenoten Jonathan en Nina de strijd aan. Uiteindelijk volgde tv-kijkend Vlaanderen de ranking van de jury, en zo werd Nina de grote winnares van de avond. Turnster Nina haalde goud, en dat deed nu ook danseres Nina.

Vreemd

De ontlading was zeer groot. Ze kregen dan ook een staande ovatie van het publiek. Nina was zo overweldigd, dat ze even met haar mond vol tanden stond. “Jonathan heeft het helemaal gekilled”, reageerde ze. “Het was elke keer doodgaan wanneer we hier stonden.” Ze bedankte ook onmiddellijk haar danspartner Simone. “You’re really my big brother, and I’m so happy I could do this with you.”

“Ik vind het zo vreemd dat het afgelopen is”, reageerde Nina tegenover Nieuws365. “Vanavond was echt de kers op de taart. Ik heb enorm genoten van de drie dansen die we vanavond hebben mogen brengen.”

Nina zal dus na haar prestatie niet enkel door het leven gaan als geweldige turnster, maar ook als geweldige danseres. Toch blijft ze eerder bescheiden. “Dat voelt vreemd. Ik heb genoten van het avontuur. Ik ben ook kunnen evolueren in een andere sport. Het dansen ligt me ook wel. Ik doe het enorm graag, maar om nu te zeggen dat ik een pro-danseres ben geworden, dat laat ik aan de dansers over.”

Vlotte overgang

Ook de vriendschap tussen Nina en haar danspartner Simone spatte van het scherm af. Ze zullen dan ook naar eigen zeggen contact proberen houden. “Het zal wel moeilijk zijn aangezien we beiden bezig zullen zijn met andere zaken. Gelukkig bestaat er vandaag Facetime. Ik heb nu dan ook een reden om soms even een pauze te nemen en een bezoekje te brengen in Londen.”

Hoe hecht hun band nu ook is, toch was het voor Nina vreemd om close met een vreemde man te dansen. “We hadden elkaar net leren kennen, en ze zeiden: ‘Dit is je danspartner. Dans maar.’ Ik denk dat we ook enorm naar elkaar toe zijn gegroeid, zeker die eerste week. Tijdens de tango dansten we alles met een meter van elkaar. En op een bepaald moment moesten we dat allemaal doen, maar dan dichter bij elkaar. Maar dat was een zeer vlotte overgang.”

“Het is echt een mooi avontuur geweest”, reageerde Simone nog. Het is fijn om dit te kunnen vieren en om van deze avond te kunnen genieten.”

Poll: Is Nina volgens jou de terechte winnaar?