-->

Finalist Jonathan Medart uit 'Dancing With The Stars': “We keken naar haar op”

Finalist Jonathan Medart uit 'Dancing With The Stars': “We keken naar haar op”
Maandag 14 Februari 2022 - 15:00   I   Foto: NIEUWS365   I  

Jonatan Medart danste zich samen met danspartner Björk op de tweede plaats. “Nu merk ik dat dansen niet enkel dansen is”, klinkt het.

Jonatan en Björk brachten zaterdagavond een moderne dans vol emoties. Die dans overtuigde het publiek om Jonatan te laten doorstoten tot de grote finale, waarin hij nog een laatste keer zijn beste beentje voorzette. Helaas niet goed genoeg voor de trofee, maar Jonatan is naar eigen zeggen tevreden met die beslissing en gunt Nina dan ook de overwinning.

De beste

“We wilden echt nog die freestyle doen, want dat was een dans die echt nog moest gedaan worden”, vertelt Jonatan aan onze redactie. “Als we die niet hadden mogen doen, dan zou het wel even pikken. Daar ga ik heel eerlijk in zijn. En wat er dan gebeurde, maakte me allemaal niet uit.”

Jonatan blijft ondanks zijn verlies erg sportief. “Ik ben superblij voor Nina. We keken bovendien allebei naar haar op. Ze deed het elke week zeer goed. Ze was qua dans altijd de beste en ik vind het echt verdiend dat ze is gewonnen.”

Gebroken liefdesrelatie

Dansen staat in de wedstrijd gelijk aan emoties uiten. Die emoties haalden Björk en Jonatan dan ook naar boven in hun moderne dans, die in het teken stond van een gebroken liefdesrelatie. Ondanks het feit dat Jonatan nog niet veel ervaring heeft in de liefde, slaagde hij er toch in om de studio te ontroeren.

“Ik heb geprobeerd me zo veel mogelijk in te leven in dat verhaal, en ik denk dat dat wel gelukt is. Ik weet niet waar ik het vandaan heb gehaald aangezien ik zelf nog niet veel relatiebreuken heb meegemaakt, maar ik denk dat het goed gelukt is.”

Met die dans bewees Jonatan bovendien dat hij meer kan dan even vrolijk een dansje brengen. “Nu merk ik dat dansen niet enkel dansen is. Je hebt er verschillende stijlen, emoties en verschillende vormen van het uiten van emoties in.”

Apetrots

“Het is meer dan enkel een dansshow. Het is ook gecombineerd met reality en stemmen. Er komt zo veel bij kijken. Het is echt wel een groter gegeven dan de mensen thuis denken.”

Ook danspartner Björk was onder de indruk van Jonatans prestaties. “Hij is echt boven verwachting gaan dansen. Ik ben echt apetrots op hem.” Jonatan haalde tijdens de finale dan ook zijn eerste tien bij de jury. “Dat was leuk, maar de punten telden niet mee. Dus veel hadden we er niet aan”, vertelt hij lachend. “Maar ik ben wel blij dat ik kan zeggen dat ik een drie tienen heb gehaald.”

Poll: Vind jij dat Jonatan had moeten winnen?