-->

Koningin Paola verbergt groots geheim niet langer: “Ik heb geen spijt”

Koningin Paola verbergt groots geheim niet langer: “Ik heb geen spijt”
Woensdag 23 Februari 2022 - 17:00   I  

Koningin Paola komt er na meer dan vijftig jaar eindelijk voor uit dat ze lang niet altijd even eerlijk is geweest over haar huwelijk met Koning Albert.

“Het was een egoïstische liefde. Maar ik heb geen spijt.” Hiermee bevestigt de Koningin in de RTBF-documentaire ‘Paola, Côté Jardin’ dat ze begin jaren 70 een minnaar heeft gehad. Daar bestonden beelden van, maar al die tijd hield Paola de lippen stijf op elkaar. Tot nu.

Egoïstische liefde

Toen haar een foto werd getoond waarop te zien is hoe ze arm in arm met een man over het strand van Sardinië kuiert, reageerde ze: “Ja, dat was een beetje een egoïstische liefde. Ik heb er geen spijt van, want ik ben tussen 1970 en 1980 heel ongelukkig geweest. Maar ik zou het nu niet meer opnieuw doen.”

Royaltywatcher Thierry Debels liet eerder al weten dat Paola er naast de Franstalige journalist Albert de Man nog een hele resem minnaars op nahield: “Paola had destijds tientallen minnaars. Ze zei dat ze wat eenzaam was en Albert had een relatie met Sybille, maar zij had op een bepaald moment zelfs twee minnaars tegelijk. Ze had de reputatie van een vrouw die nogal makkelijk met mannen meegaat.”

Echtscheiding

“Mijn echtgenoot en ik waren op weg naar een scheiding, maar die is er nooit gekomen”, weet Paola in dezelfde documentaire te vertellen. Het koninklijk paar slaagde er in om de brokken te lijmen en om elkaars ontrouw te vergeven: “Er is veel genegenheid tussen ons. Vandaag is ons leven als een droom.”

Poll: Heeft u de documentaire ‘Paola, Côté Jardin’ gezien?TAGS  I  Koningin Paola  I  Koning Albert II  I  Thierry Debels  I  Koning Albert