-->

Koningin Mathilde in shock na bekentenis: “Dat je dit nu zegt, is een eerste stap”

Koningin Mathilde in shock na bekentenis: “Dat je dit nu zegt, is een eerste stap”
Vrijdag 25 Februari 2022 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  

Koningin Mathilde ging haar oor te luisteren leggen in een school voor buitengewoon secundair onderwijs in Schilde en kreeg daar een aantal pakkende getuigenissen te horen. Dat bracht heel wat emoties met zich mee.

Het is de ‘Week tegen Pesten’ en daarom sprak de koningin met verschillende leerlingen uit GO!SBSO ‘Zonnebos’. De veertienjarige Tuur getuigde in een filmpje dat hij op school nooit zijn emoties toonde en dat hij zich ook thuis meer en meer op zijn kamer begon af te zonderen. Toen de koningin aan de leerlingen vroeg wat ze ervan vonden, reageerde ene Guillaume dat hij zich hier in herkende: “Dat gebeurt bij mezelf ook. Ik heb daar al met mijn ouders over gepraat, maar veel helpt het niet.”

Tranen

Het was een getuigenis die koningin Mathilde in het diepst van haar hart raakte. “Dat je dit nu zegt, is een eerste stap”, zei ze tegen de jongen die later tijdens het gesprek in huilen is uitgebarsten. Hoewel het probleem zich buiten de school zou situeren, liet Zonnebos wel al weten dat ze er alles aan zullen doen om de leerling te helpen.

Poll: Ben jij als kind gepest geweest?TAGS