De Vlaeminck haalt zwaar uit over Van Aert en Van der Poel: "Ik word er ziek van!" Sport
Sport

De Vlaeminck haalt zwaar uit over Van Aert en Van der Poel: "Ik word er ziek van!"

De Vlaeminck haalt zwaar uit over Van Aert en Van der Poel: "Ik word er ziek van!"

Wout Van Aert en Mathieu van der Poel maken als crossers ook indruk op de weg. Voor één iemand is dat absoluut geen verrassing: Roger De Vlaeminck.

"Allee, eindelijk zijn ze daar, de gazetten. Van Aertje, Van der Poel: nu zien ze het ook. Terwijl ik dat al jaren zeg: de cross is het beste wat er is voor een wegrenner. En natuurlijk gaat dat nog samen. Ik heb gans mijn carrière niet anders gedaan. Eerst crossen, dan in het voorjaar op de weg", zegt De Vlaeminck in Het Nieuwsblad.

"Maar ze wisten het allemaal beter. Ik die elf monumenten gewonnen heb, dan zwijg ik nog over mijn Belgische titels en wereldtitels. Meer dan vijftig jaar ervaring. En dan zeggen anderen jaren aan een stuk dat het niet meer samengaat. Jongen, jongen, ik word er ziek van.”

"Waarom ik zo overtuigd van door Van Aert en Van der Poel? Omdat ze goed zijn. Omdat ze de grote klasse hebben. Pak Marianne Vos bij de vrouwen. Of die Française, Prévot. Die won drie wereldtitels in één jaar: cross, weg en mountainbike. Als ge de grote klasse hebt, dan kunt ge alles. Vanaf het moment dat Van der Poel en Van Aert beroepsrenner werden, wist ik dat het twee heel goede wegcoureurs zouden worden. De besten in België en Holland. Dát heb ik gezegd.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws